Oscar Adayı Moonlight , (Ay Işığı)17 Şubat’ta Sinemalarda

0

8 Dalda Oscar Adayı Moonlight, 17 Şubat’ta Sinemalarda

En İyi Film (Dram) dalında Altın Küre Ödülü dahil 100’e yakın ödül alan ve sayısız kaynak tarafından yılın en iyi filmi seçilen “Ay Işığı / Moonlight”, Oscar Ödülleri için de “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Uyarlama Senaryo” dahil 8 dalda aday gösterildi.

“12 Yıllık Esaret” ile En İyi Film Oscar’ını kazanan Brad Pitt’in yapım şirketi Plan B’nin arkasında olduğu film, zaman ve mekânla sınırlandırılamayacak bir büyüme hikâyesi anlatıyor. Metacritic’te 100 üzerinden 99 puanla “tüm zamanların en yüksek puanlı dördüncü filmi” konumunda olan film ülkemizde 17 Şubat’ta vizyona girecek.

26 Şubat’ta sahiplerini bulacak 89. Oscar Ödülleri’nde “Ay Işığı / Moonlight”ın Oscar için yarışacağı dallar şöyle:

 

* En İyi Film

* En İyi Yönetmen (Barry Jenkins)

* En İyi Uyarlama Senaryo (Barry Jenkins ve Tarell Alvin McCraney)

* En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Naomie Harris)

* En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Mahershala Ali)

* En İyi Kurgu (Joi McMillon, Nat Sanders)

* En İyi Görüntü Yönetimi (James Laxton)

* En İyi Özgün Müzik (Nicholas Britell)

Moonlight (Ay Işığı) Konusu:

Film Chiron’un hayatında farklı tecrübeleri ele alıyor. Çocuğuna bakamayan, uyuşturucu bağımlısı anne ile çocuğun hikayesi. Ergenlik döneminde yaşıtları tarafından sürekli tacize maruz bırakılan bir Chiron’un cinsel kimlik arayışı, gençlik döneminde toplumda kabul görmek için uyuşturucu satıcılığı yapan bir yetişkinin ayakta kalma mücadelesi … . Filmde tüm bu dönemler anlatılırken bir zamansal bir sınırlama yok. Dramlar dizisinden oluşan hikaye tipik bir biyogrofik anlatımdan uzaklaştırıyor. Chiron’un hayatının üç farklı dönemi… her anlamda kimlik sahibi nasıl olunur? Kimlik mücadelesi nokta giderek farklı boyutlanıyor … Chiron’un yaşadıkları bir kişinin hikayesinden ibaret değil tabiki.. . Evrensel konuları da beraberinde işliyor. Moonlight( Ay Işığı) izlenildikten sonra sorular sordurtan bir film. Yaşam nasıl şekillenir … kimlikler …. varolma mücadelesi … ebeveynlerin ve çevrenin kimliklerin oluşmasındaki rolleri ne? Hep zorbaların ayakta kaldığı bir dünyada birlik ve beraberliğin olması mümkün müdür? Moonlight’da durağan bir anlatımı olsa da zihinlerde derin izler bırakacak bir film.

Asıl suçlu kim? Hangimiz daha günahsızız gibi konuları işliyor.

www.dirensanat.com

filmizle,fulfilmizle,fullhdizle,720pizle,fragman,izle,filmizle,fragmanizle,

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.