Umut Sefa Yıldız: MOANA, BİR DISNEY MÜZİKALİ

0

MOANA, BİR DISNEY MÜZİKALİ

Disney’in son animasyon filmi Moana sadece hikayesiyle değil, müzikleriyle de öne çıkıyor.

UMUT SEFA YILDIZ
UMUT SEFA YILDIZ

Oğluma eşlik etmek için gittiğim sinemadan büyülenmiş bir şekilde çıktıktan sonra kendimi Spotify’ da filmin soundtrack albümünü listeme eklemiş bir vaziyette buldum.

Gerçekten de filmin müzikleri olağanüstü. Bir kere Disney’in animasyon işinde bir numara olduğu su götürmez bir gerçek. Ancak Disney’in bu başarısında prodüksiyon ile ilgili en küçük detayı hesaplamasının önemli bir payı var. Müzik elbette detay değil ama bu işi daha düşük bütçeli, çözümlerle geçiştirebilecekken firmanın işe titizlikle eğilmesi dikkate değer. “Karlar Ülkesi” filminin müzikleri hala kulaklarımızda. Moana’da da müzik, filmin kalitesine koşut bir şekilde hazırlanmış. Film zaten bir animasyon müzikal. Durum böyle olunca Broadway müzikallerinin önemli ismi Lin-Manuel Miranda imzalı harika bir çalışma çıkmış ortaya. Ben en çok You’re Welcome (Filmde “Canımsın” olarak söyleniyor) ve “We Know The Way” şarkısını beğendim. Diğer müzikler de şahane. Hikayenin geçtiği Polinezya yerlilerinin etnik müzikleri bizzat uzmanlarınca icra edilmiş filmde. Bu da Disney’in her defasında çıtayı daha da yükselttiğinin en açık kanıtı.

www.dirensanat.com

 

PAYLAŞIM
Önceki İçerikİKSV ve Zorlu PSM Birlikte Ortak Proje: Göl-Kuğu Gölü’ne İthafen
Sonraki İçerikUmut Sefa Yıldız: Biraz Pop Biraz Sezen
Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Yeditepe Üniversitesinde Karşılaştırmalı Edebiyat yüksek lisansı yaptı. Müziğe yönelik çalışmaları üniversite yıllarında başladı. Boğaziçi Üniversitesinde Gönül Paçacı’dan Türk Müziği dersleri, Modern Müzik Akademisinde gitarist ve udi Güç Başar Gülle’den armoni dersleri aldı. Yıldız Teknik Üniversitesinde doktora çalışmalarına devam etmektedir.Bu dönemde birlikte çalıştığı birçok grupta hem gitarist hem solist olarak görev aldı, daha sonra besteciliğe ağırlık verdi. Özgün müzikleri çeşitli projelerde yer aldı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.