Nabi Avcı :AKM Yerine Yeni Opera Binası Yapılacak

0

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AKM binası ile ilgili, “O binadan hayır gelmeyeceği İstanbul Teknik Üniversitesi raporundan da belli. Buranın alışveriş merkezi yapılacağına dair iddialar var. Öyle bir şey söz konusu değil, orada yeni bir opera binası yapılacak” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada gündemdeki soruları yanıtladı. Kültür ve Turizim Bakanlığından açığa alınan ve atılanlar içinde değerlendirmelerde bulundu.

Nabi Avcı’nın konuşmasından satır başları şöyle:

Avcı OHAL’in uzatılması ile ilgili, Türkiye’deki uygulama 3 ay için ilan edildi, yine uzatıldı. Uzatılması gerekiyordu çünkü 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya çıkan yeni deliller, belirtiler, örgüt yapılanmasına ilişkin elde edilen bilgiler, tutukluların verdikleri ifadelerden ortaya çıkan yeni bilgiler bu sürecin etkin bir biçimde yürütülmesi için bu düzenlemenin bir süre daha devam etmesi gerektiğini gösteriyor.

Yerli ve yabancı operatörler ile sektörün temsilcileri, Türkiye’deki olağanüstü halin, Türkiye’ye gelecek turistler açısından hiçbir olumsuz etkisi olmadığını, Türkiye’nin bütün tatil yörelerinde hayatın normal akmakta olduğunu, hatta olağanüstü halin aslında gelen turistlerin, misafirlerin güvenliği bakımından ayrıca bir önemli katkısı olduğunu biz de söylüyoruz, onlar da söylüyorlar.

FETÖ soruşturmasında 490 kişiye soruşturma açıldığını 317’sinin görevden uzaklaştırıldığını söyledi. KHK ile ihraç edilen 175 kişiye de değinen  Nabi Avcı şu anda 299 kişiyle ilgili de soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Bunların 112’si de görevden uzaklaştırılmış durumda ama ihraç konusu daha sonra soruşturma sonucuna göre belirlenecek.

Atatürk posteri yeniden AKM’ye asıldı

“Belgesel sözümüz var”

15 Temmuz’la ilgili çok film tasarısı var. Film, belgesel projesi geliyor. Hem genel olarak hem de diyelim Ankara’da Kahraman Kazan’la ilgili var. Zaten ben de hemen 15 Temmuz’dan sonra Kazan’a gittiğimde bunun sözünü de vermiştim. Benim söz vermeme gerek yokmuş, zaten çok büyük talep var o konularda. Burada bir de müze açacağız, Kahraman Kazan müzesi şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için ayrıca bir de belgesel sözümüz var.

“Somut bir bildirim yok”

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, sözde Ermeni Soykırımı iddiasıyla ilgili Türkiye’yi suçlayacak bir projeye destek verileceği için “Yaratıcı Avrupa Programı”na itiraz edildiğini ve Türkiye’nin programdan çıkacağını bildirdiğini belirterek,” Şu ana kadar şartlarımızın yerine getirileceğine dair somut bir bildirim yok. Onun için Bakanlar Kurulu kararıyla çıkacağız” dedi.

Yeni bir opera binası yapılacak

(AKM binası) O binadan hayır gelmeyeceği İstanbul Teknik Üniversitesi raporundan da belli. Rapor olmasa bile çıplak gözle görülüyor zaten. Cumhurbaşkanı da ilan etti zaten, orada İstanbul’a yakışan bir opera binasının yeniden projelendirilmesi ve yapılması gerekiyor. Biz onunla ilgili proje çalışmasını başlattık. Buranın alışveriş merkezi yapılacağına dair iddialar var. Öyle bir şey söz konusu değil, orada yeni bir opera binası yapılacak.

AKM ne olacak?

Kaynak: cnntürk 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.