Tom Hanks Bu kez Dante’nin ‘Cehennem’inin şifresini Çözüyor

0

Dan Brown’un yazdığı çok satan eserlerinden biri olan ‘Cehennem’ sinema filmine uyarlandı ve vizyona girdi.  Başrollerini Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan’in oynadığı Cehennem 2013 yılında kaleme alındıktan sonra  15 Ekim’de seyirci ile buluştu. Filmde adı geçen ve Dan Brown’a ilham veren mekanları tanıtmak üzere Fest Travel tarafından bir gezi düzenlenecek.

Ünlü yazar Dan Brown’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan Cehennem filmini  Ron Howard yönetti.  Filmde Tom Hanks bir kez daha Robert Langdon rolünde cehennemin şifrelerini aralıyor. Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon başından aldığı bir darbenin acısı içinde kendini hastanede bulur.  Neler olup bittiği hakkında hiçbirşey hatırlamamaktadır. Çevresine baktığında bir anda ailesinden binlerce kilometre uzakta bir yerlerde olduğunu anlar. Simgebilim profesörü kendini bir anda ipuçlarını Dante’nin cehenneminde bularak çözmesi gereken korkunç bir senaryonun içinde bulur.

Floransa’dan Venedik’e ordan İstanbul’a kadar uzanan tarihi bir ağa kapılır.

Cehennem Filminin Çekildiği Mekanlar:

 

Cehennem Filminin Fragmanı

 

DAN BROWN’UN İZİNDE TARİHİ YARIMADA

 

FEST Travel’ın ilk defa 2013 yılında düzenlediği Dan Brown’un İzinde Tarihi Yarımada gezisi, yazarın son kitabı Cehennem’e (Inferno) ilham veren mekânlarla birlikte, Ekim ayında iki kez daha gerçekleştirilecek: 23 Ekim ve 30 Ekim’deki gezilerin rehberliğini, kitabın yazıldığı dönem İstanbul’a gelen yazara şehri gezdiren uzman FEST Travel rehberi Serhan Güngör yapacak.

cehennem

Eserleri büyük ses getiren, uzun süre en çok satanlar listesinde kalan, pek çok dile çevrilen ve sinemaya uyarlanan Amerikalı yazar Dan Brown’un 2013 tarihli kitabı Cehennem (Inferno) bu ay aynı isimle gösterime girdi. Harvard’da din ikonografisi ve sembol bilimi profesörü olan Robert Langdon’ın ana kahramanı olduğu eserlerin uyarlamasında başrolü Tom Hanks üstleniyor.

 

Langdon’ın maceraları 2006 yılında Da Vinci Şifresi (The Da Vinci Code) ve 2009’da da Melekler ve Şeytanlar (Angels and Demons) filmleriyle sinemaya uyarlanmıştı. İlk filmin en dikkat çeken mekânı Paris’teki Louvre Müzesi olurken ikinci filmde Roma ve Vatikan önplandaydı. Dante’nin ilham verdiği, serinin son kitabı Cehennem’in ana mekânlarıysa Venedik, Floransa ve İstanbul oldu.

 

Cehennem’in basıldığı 2013 yılında FEST Travel, kitabın İstanbul’daki rotasına özel bir gezi kurgulamıştı: Dan Brown’un İzinde Tarihi Yarımada gezisi, filmin gösterime girmesi vesilesiyle Ekim ayında iki kez daha gerçekleştirilecek. 23 Ekim ve 30 Ekim Pazar günleri yapılacak bu iki programda, Arkeoloji Müzesi’nden başlayarak adım adım Tarihi Yarımada’yı keşfederken, kitabın ilham kaynaklarından olan, filmde de önemli sahnelere ev sahipliği yapan Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı gibi çok özel mekânları, bir kez de gizemli sembollerin ışığında gezeceksiniz.

 

Bu iki geziye, Dan Brown’ın İstanbul yolculuğunda kendisine şehri gezdiren ve Cehennem kitabında “Mirsat” karakterine ilham veren uzman rehber Serhan Güngör liderlik edecek.

 

DAN BROWN’UN İZİNDE TARİHİ YARIMADA

23 Ekim 2016 Pazar ve 30 Ekim 2016 Pazar

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.