Tiyatro Pera 2016-2017 Sezonunda Yeni Çağdaş Oyunlarla İzleyicisiyle Buluşacak!

0
pera

Tiyatro Pera 2016-2017 Sezonunda Yeni Çağdaş Oyunlarla İzleyicisiyle Buluşacak!

 

Tiyatro Pera, yeni sezonu Christopher Durang’in “Vanya, Sonya, Masa ve Spike” oyunuyla Ekim ayında açacak. Yeni sezonda ön çalışmaları başlayan, çağdaş iki yerli oyun daha tiyatroseverlerle buluşacak. Önceki sezonlardan Nesrin Kazankaya’nın yazdığı “Ben Senim”, “Annem Oğlum ve Ben”, “Ah Smyrna’m Güzel İzmir’im”, “Kazaen (Beyoğlu’nda Çarpışmalar)” ve W.Shakespeare’in “Venedik Taciri” adlı oyunlarımız da repertuvarda yer alacak. Okuma tiyatrosu ve disiplinler arası sahne gösterileri, sanat etkinlikleri kapsamında bu sezon da izleyicilerle buluşacak.

Çağdaş Amerikan tiyatrosunun önde gelen yazarlarından Christopher Durang’in yazdığı, Nesrin Kazankaya’nın çevirdiği “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike”, 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nde 19 Mayıs’ta prömiyerini gerçekleştirdi. Yönetmenliğini Yücel Erten’in yaptığı oyunun dekoru Başak Özdoğan’a, kostümü Fatma Öztürk’e, ışığı Zeynep Özden’e ait. Oyunda görev alan sanatçılar: Şerif Erol, Tilbe Saran, Nesrin Kazankaya, Doğan Akdoğan, Başak Meşe ve Gamze İpek.

Yazar, Çehov oyunlarına göndermeler yaparak günümüzde, ABD’de küçük bir kasabada geçen, özgün bir öykü oluşturur. Vanya ve evlatlık kardeşi Sonya, yaşamlarını hiç çalışmadan, kardeşleri Maşa’ya ait bir evde ve onun desteğiyle sürdürmektedirler. Maşa ünlü bir sinema oyuncusudur ve genç sevgilisi Spike ile eve gelir. Olaylar, bilici hizmetçi Kassandra ve Nina adlı komşu kızın dahil olmasıyla gelişir. Adlarının Çehov kahramanlarından olması, yazgılarını da belirlemiştir sanki. Taşra yaşamının umutsuzluğu, modern insanın yalnızlığı ana temadır. Zeki bir komedinin hüzünle buluştuğu bir yorum.

pera

Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği “Ben Senim” oyununda, otuzlu yaşlarda ’80 kuşağından beş arkadaş, bir akşam yemeğinde bir araya gelirler. Beş arkadaşın buluşması mutlu ve eğlenceli başlar. Gece ilerledikçe, geçmişin bilinmeyen sırları ve çatışkılar ortaya çıkar. Buluşma büyük bir hesaplaşmaya dönüşür. İtiraflar, suçlamalar, geçmişin ağır yükleri, seks ve şiddetin gölgesinde dile gelir. Dostlar meclisi, eğlenceden hüzne, kahkahadan gözyaşına, sabahı karşılar.

Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği “Annem Oğlum ve Ben” oyununda olaylar, bir ailenin üç kuşak üyelerinin bir arada olduğu bir yılbaşı arifesinde ve onu izleyen iki gün içinde gelişir. Ahsen, dul ve mutsuz kızı Handan ve Asperger sendromlu torunu Bülent ile birlikte yaşamaktadır. Üç farklı kimliğin uzlaşmaz zorunlu birlikteliği, zaman zaman çatışmaları da beraberinde getirir. Yalnızlıkla, trajik bir geçmişle ve hastalıkla mücadele eden figürler yaşamın gene de güzel olabileceğini gösterirler.

Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği “Ah Smyrna’m, Güzel İzmir’im” de olaylar 1923 yılında İzmir’de geçer. Köklü bir geleneğe sahip, zengin bir Rum ailesi mübadele yasası gereği İzmir’den göç hazırlığı içindedirler. Yıllardır bir aile gibi bir arada yaşayan Türk yardımcıları da, bu göçün hüzünlü tanıklarıdır.

Yedi sezondur kapalı gişe oynayan W. Shakespeare”in “Venedik Taciri”, yeni sezonda izleyicileriyle buluşacak. Oyunda Hıristiyan ve Musevilerin iş dünyasının eğlenceli ve gerilimli ilişkilerinde para, güç, mevki, aşk, ticaret, adalet kavramları sorgulanır.

Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği “Kazaen (Beyoğlu’nda Çarpışmalar)” da günümüz Beyoğlu’nun çeşitli mekanlarında kazaen karşılaşan insanların, birbirlerini yaşamlarını etkilemeleri ve yeni başlangıçlara evrilmeleri traji komik bir bakışla sergilenir.

7

Tiyatro Pera 2016 Ekim-Kasım Oyun Programı

 

22 Ekim Cumartesi    Saat 20.00       “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike” Tiyatro Pera Sahnesi

23 Ekim Pazar           Saat 18.30       “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike

 

26 Ekim Çarşamba      Saat 20.00       “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike

29 Ekim Cumartesi    Saat 20.00       “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike

30 Ekim Pazar           Saat 18.30       “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike

 

2 Kasım Çarşamba      Saat 20.00       “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike

5 Kasım Cumartesi    Saat 20.00       “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike

6 Kasım Pazar           Saat 18.30       “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike

 

9 Kasım Çarşamba      Saat 20.00       “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike

12 Kasım Cumartesi    Saat 20.00       “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike

13 Kasım Pazar           Saat 18.30       “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike

 

15 Kasım Salı                       Saat 20.30      “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike” Massk Sahne-Maslak

16 Kasım Çarş.         Saat 20.30      “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike” Massk Sahne-Maslak

 

19 Kasım Cumartesi    Saat 20.00       “Ben Senim

20 Kasım Pazar           Saat 18.30       “Ben Senim

 

23 Kasım Çarşamba    Saat 20.00       “Ben Senim

25 Kasım Cuma        Saat 20.00 “Kazaen (Beyoğlu’nda Çarpışmalar)” Büyükçekmece AKM

26 Kasım Cumartesi    Saat 20.00       “Ben Senim

27 Kasım Pazar           Saat 18.30       “Ben Senim

 

Tiyatro Pera  www.tiyatropera.com,  pera@tiyatropera.com

twitter.com/TiyatroPera     facebook.com/TiyatroPera1     instagram.com/tiyatro_pera

Sıraselviler Cad. No: 26 Taksim

Tel: 0212 245 44 60

Tam Bilet: 35 TL İndirimli: 25 TL

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.