Semaver Kumpanya 15 yaşında

0
semaver

Tarihi yarımadanın tek özel tiyatrosu Semaver Kumpanya 15 yaşında

Semaver Kumpanya 15 yaşına girerken ikisi yeni yedi oyunla seyircisinin karşısında. Kocamustafapaşa’daki Çevre Tiyatrosu’nda oyunlarını sahneleyen Semaver Kumpanya hâlâ tarihi yarımadanın tek özel tiyatrosu… Semaver Kumpanya bu mevsim biri daha önce hiç sahnelenmemiş, diğeri ise Türkiye’de henüz sahneye çıkmamış ikisi yeni yedi oyunla çıkacak seyirci karşısında.

Sabit Doğan
Sabit Doğan

Ekim ayında perdelerini açacak olan Semaver Kumpanya, bu tiyatro mevsiminde Moliere’in ’Cimri’, Aristofanes’in ‘Kuşlar’, Jordi Galceran’ın ‘Metot’ ve Melih Cevdet Anday’ın ‘İçerdekiler’ adlı oyunlarının yanına Seray Şahiner’in yazdığı Nihal Yalçın’ın oynadığı tek kişilik oyun ‘Antabus’u da kattı. Bu mevsim, biri dünyada diğeri Türkiye’de iki oyunun ilk sahnelemesini gerçekleştirecek: Hakan Tabakan tarafından yazılan ‘Mağrur Fil Ölüleri’ ve Herman Koch’un aynı adlı romanından Kees Prins‘in uyarladığı, ülkemizde hiç sahnelenmemiş olan ‘Akşam Yemeği’.

Semaver Kumpanya’nın Yeni Oyunu: Filler yalnız ve mağrur ölürler…

Hakan Tabakan‘ın yazdığı, Volkan M. Sarıöz tarafından sahnelenecek ‘Mağrur Fil Ölüleri’ 1969 senesinin yılbaşı akşamında evli bir çiftin yaşadıkları üzerinden bir dönemi sahneye taşıyor. Toplumsal ve siyasal düzenin bireyin yaşamına olan etkilerini tartışan bu iki kişilik oyunda Sezin Bozacı ve Sarp Aydınoğlu rol alıyor.

Çocuklarımızı nereye kadar korumalıyız

Herman Koch’un aynı adlı romanından Kees Prins tarafından sahneye uyarlanan ‘Akşam Yemeği’ ilk kez Türkiye seyircisi tarafından izlenecek. Herman Koch’un 2005 yılında gazetede gördüğü nezih bir semtte evsiz bir kadının önce dövülüp ardından yakılarak öldürüldüğü haberinden etkilenerek yazdığı oyun, toplumsal ahlak ve değer yargılarını bir ailenin çocuklarının işlediği suça yaklaşımı üzerinden tartışıyor. Güçlü ve çarpıcı hikâyesi ile ses getirmiş olan bu romanı Volkan M. Sarıöz sahneye koyuyor.

Metot
Metot

Geçen sezonun bol ödüllü oyunu: Antabus

Seray Şahiner’in yazdığı, İlham Yazar’ın yönettiği ‘Antabus’u geçen mevsim Tatbikat Sahnesi’nde kısa bir süre sahnelenmesine karşın, çok tartışıldı, eleştirmenlerce övüldü ve ödüller aldı. Nihal Yalçın bu mevsim Çevre Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşacak. İstanbul’a göç etmiş bir ailenin kızı olan Leyla Taşçı’nın çarpıcı hikayesini ironik bir dille anlatan oyun, mevsim sonuna kadar Çevre Tiyatrosu’nda.

Semaver Kumpanya geçen sezon Moliere’in ‘Cimri’sini, ardından Melih Cevdet Anday’ın doğumunun 100. yılı nedeniyle ‘İçerdekiler’ oyununu sahneledi. Bu sezon ‘Cimri’ ve ‘İçerdekiler’ ile birlikte üç senedir oynadığı ‘Aristofanes’in ‘Kuşlar’ı ve beşinci yılına girmesine rağmen yoğun ilgiyle izlenen İspanyol yazar Jordi Galceran’ın eseri ‘Metot’ yeniden sahnede olacak.

Başlarken 10 seneliğine kiraladığı Çevre Tiyatrosu’nda 15’inci senesine giren Semaver Kumpanya, Işıl Kasapoğlu’nun hayal ettiği gibi bir “repertuar tiyatrosu” haline gelerek “Haliç’in Öte Yanında” bulunan Çevre Tiyatrosu’nu kültür merkezi yapmak için üretmeye devam ediyor.

Çevre Tiyatrosu’nda Ekim Ayı Programı

5 Ekim Çarşamba 20:30 Van Gogh/Tiyatrogerçek

7 Ekim Cuma 20:30 Cimri/Semaver Kumpanya

8 Ekim Cumartesi 20:30 Cimri/Semaver Kumpanya

12 Ekim Çarşamba 20:30 Van Gogh/Tiyatrogerçek

14 Ekim Cuma 20:30 Cimri/Semaver Kumpanya

15 Ekim Cumartesi 20:30 Cimri/Semaver Kumpanya

21 Ekim Cuma 20:30 Kuşlar/Semaver Kumpanya

22 Ekim Cumartesi 20:30 Kuşlar/Semaver Kumpanya

28 Ekim Cuma20:30 Kuşlar/Semaver Kumpanya

29 Ekim Cumartesi 20:30 Kuşlar/Semaver Kumpanya

Semaver Kumpanya Turne Programı

5 Ekim Çarşamba 20:30 Kuşlar/ Caddebostan Kültür Merkezi CKM

11 Ekim Salı 20:30 Kuşlar/Çanakkale

12 Ekim Çarşamba 20:30 Kuşlar/Çanakkale

İletişim:

Özlem Ay Sarıöz: ozlemaysarioz@semaverkumpanya.com.tr

Emirhan Savaş: emirhansavas@semaverkumpanya.com.tr / 0 544 521 86 12

Çevre Tiyatrosu Adresi:

Adres: Silivrikapı Mah. Çevre Tiyatrosu Sokağı. No:5A D:7 Fatih / İstanbul

Sabit Doğan

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.