Yeni Sezonda Yeni Oyunlar

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

Tiyatrolardan edindiğimiz bilgiler dahilinde yeni sezonda  oynanacak oyunları derledik

Bir çok tiyatro her türlü güçlüğe rağmen oyunlarını hazırlayıp seyircisini bekliyor.

Dostlar Tiyatrosu  Yeni sezonlarında ‘Güneşin Sofrasında -Nazım ile Brecht’ adlı müzikli gösteriye, İstanbul Kadıköy Lisesi bahçesinde kaldığı yerden devam ediyor.  Genco Erkal ve Tülay Günal muhteşem  performansları ile yaz sonuna kadar devam edecek. Açık hava oyunları bittikten aynı oyuna devam. Ama salon netleşmedi.

Emek Sahnesi

Şimdilik iki oyunları belirlendi. ikiside BuluTiyatro ortak yapımı. Çiyil Kurtuluş’un yazdığı “Biraz Sen Ölürsün Biraz Ben” oyunun Yönetmeni Ebru Nihan Celkan . oyun 7 Ekim 2016 prömiyer yapıyor. Diğer oyunları  Murat Mahmut Yazıcıoğlu’nun yazdığı ” Işıklı Gönül”

Altkat Sanat, Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazdığı “Mutlu Aile Fotoğrafımızın Perde Arkası” Yönetmen Nevzat Süs

BKM, Yunus Emre Gümüş’ün yazdığı ” Kadınlar Filler Ve Vesaireler” Yönetmen Özen Yula

Oyun Atölyesi, Grigory Gorin’in yazdığı,Haluk Bilginer’in çevirisini yaptığı “Kundakçı” adlı oyunu. Muharrem Özcan yönetiyor.

Oyuncular:Tuna Kırlı, Devrim Özder Akın, Deniz Oral, Tuğba Çom Makar, Evren Erler, Gözde Kırgız, Timuçin Eraslan, Kerem Arslanoğlu, Mithat Ozan Küren, Serkan Ilgaz

BO Sahne, Ata Cengiz Seçkin’in yazdığı, Özdemir Çiftçioğlu yönettiği “Pişman Olmazsın” oyununda Özdemir Çiftçioğlu ve Gülen karaman birlikte sahneyi paylaşıyor. Ayrıca tek kişilik olarak sahnelenen Ceren Mertadam’ın yazıp oynadığı “Joker” ile yeni sezona devam edecek.

Tiyatro Keyfi, Kosta Kortidis’in yazdığı Camille, Taşın Kalbi” Yönetmen : Kemal Başar

Moda Sahnesi, Thomas Jonigk’un yazdığı “Torun İstiyorum” Yönetmen : Kemal Aydoğan

DOT, Zinnie Harris’in yazdığı Nefesinizi Nasıl Tutarsınız Yönetmen : Murat Daltaban

Tiyatro Adam :Nazım Hikmet’in yazdığı Ivan Ivanoviç Var mıydı Yok muydu?” Yönetmen : Emrah Eren

Gusto Tiyatro, Gökhan Erarslan’ın yazıp yönettiği “Beyaz Adam Ağacı Keser” oyuncular:Talha Kaya, Ezgi Erarslan, Onur Bilge, İffet Kendirli
Cansu Fırıncı, Vural Buldu

yeni
Mam’art Tiyatro’nun Kadrosu

Mam’art geçen sezon kurulan ve ilk oyunları ‘Özel kadınlar Listesi’den sonra yeni sezonda “Nereye Gitti Bütün Çiçekler” adlı oyununu oynayacak.Kadro henüz netlik kazanmadı. Ama  aldığımız bilgiye göre provaya başladıklarını. Güçlü bir kadro ile gelecekler.

Ak’la Kara’da: ‘Ne Senle Ne Sensiz’ oyunu herkesin kendini içinde bulacağı bol kahkahalı bir tür ilişki komedisi.Hilal Çelenk yazdığı oyunu Savaş Ödural Yönetiyor. Zeynep Gülmez, Yosi Mizrahi, Buket Dereoğlu, Fatih Gülnar kahkaha dolu oyunda rol alıyorlar.

yeni
Tiyatro Kedi provadan

Tiyatro Kedi geçen sezon ‘Ölü Ozanlar Derneğini’ oynadı fakat yeterli ilgiyi göremedi. Bunun üzerine  ‘Gulyabani’in provalarına ağırlık verdiler.Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın aynı adlı romanından oyunlaştıran Gökçe Biçer. Eser Hakan Altıner tarafından sahneye konuldu. Başrollerde Damla Cercisoğlu ve Bülent Alkış yer alıyor. Hüseyin Rahmi Gürpınar’ı Hakan Altıner canlandırıyor. Nükhet Akkaya, Barış Kıralioğlu, Efe Yeşilay, Işık Selin Kuyumcu, Reyhan Aydınsel, İrem Uğural, Kübra Madak, Akın Dirgen, Fatih Aslan konağın diğer sakinleri ve cinleri.

Engin Hepileri’nin kurduğu Tiyatroİn ilk kurulduğu yıldan itibaren ‘Katil Joe’ ile büyük başarı yakaladı.Öyle ki Diren Sanat sitesinin yazarları; Rengin Uz, Hami Çağdaş,Yaşar İlksavaş aynı oyun hakkında üç farklı yazı kaleme aldılar. Yeni sezonda seyircinin beklentisi bir hayli yükseldi.Engin Hepileri ve Nergiz Öztürk’ün birlikte sahneyi paylaşacakları  ‘Akciğer’ oyunun tüm hazırlıkları tamamlandı. Ekimde Moda sahnesi’nde prömiyer yapacak.

yeni
Tiyatroİn provada

Entropi Sahne+Yabancı Sahne,48 Psikoz-

Galataperform ilk olarak kendisini Yeşim özsoy’un yazıp,yönetip oynadığı oyunu ‘İz’ oyunu. Bu oyun hafızalara yerleşti. Galataperform Yeni sezonda günümüz sorunlarına değinmeye devam ediyor.Yaşlı Çocuk Yeşim Özsoy’un yazıp yönettiği oyunda Metin Belgin,Akant çetin,Hümay Güldağ,Ceren Demirel,Emre Yetim oynuyor. Suriyeden kaçan bir ailenin Kanada’ya gitme yolcuğu anlatılıyor.

İkincikat tiyatro‘nun geçen sezon  yoğun ilgi gören  ‘kabileler’, yeni sezonda devam edecek. Henüz yeni oyunları hakkında bir bilgi yok. Ama tiyatro festivalinde oynadıkları ‘Vibratör’ oyununu yeni sezonda oynayacaklarının bilgisini aldık.

Sarı sandelye ise geçen sezon üç ödülle dönen ‘Açlık’ oyunu ile devam edeceklerini bildirdi. yeni sezonda 0/Hakkari’de Bir Mevsim’i oynayacaklarının bilgisini verdiler.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.