İkincikat’ta Deprem

1

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

Sahnelediği oyunlarla Tiyatromuza taze bir soluk getiren ikincikat sezon başı yaklaşırken bir değişim geçiriyor.

Son birkaç gündür tiyatro dünyasındaki söylentilere göre İkincikat’ın kurucularından Sami Berat Marçalı  topluluktan ayrılmaya karar verdi.

Yine tiyatrocular arasındaki söylentilere göre Sami Berat Marçalı İkincikat Tiyatro’nun tüm haklarını yine ikincikat tiyatronun kurucularından olan Eyüp Emre Uçaray’a devrediyor.

Telefonla ulaştığımız Sami Berat Marçalı söylentileri doğruladı. Konuya ilişkin sorularımızı yanıtlayan Marçalı hafta başında bir basın açıklaması ile konuya ilişkin gelişmeleri ayrıntıları ile paylaşacağını belirterek ” Tiyatroyu bırakmıyorum. Bundan sonraki çalışmalarımı  kendi adımla sürdüreceğim. Geçen yıldan bu yana çalışmaları süren ABD’deki yeni oyunumu son provaları ve sahnelenmesi için Amerikaya gidiyorum. Döndükten sonra Benim için yeni bir başlangıç olacak. Yeni başlangıçlar sanatta tazelenmeyi ve yenilenmeyi getirir. Bu nedenle daha iyi ve daha güzel yapıtlar ortaya koyacağıma inanıyorum”

kable
En son kabileler oyununu yönetti.

 

SAMİ BERAT MARÇALI KİMDİR?

Sami Berat Marçalı
Sami Berat Marçalı

Yıldız teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ni bitirdikten sonra tiyatro hayatına başlayan Sami Berat Marçalı oyunculuk,yönetmenlik ve bir çok oyunun yapımcılığını yaptı. ikincikat tiyatro‘nun kurucularından birisi olan Marçalı Türk Tiyatrosuna bambaşka bir bakış ve yorum kazandırdı. Tiyatro eleştirmenleri tarafından yalnız Bırakılan Tiyatromuzun en önemli Yönetmen ve Oyun yazarları arasına girdi. Eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı.

Akıllarda silinmeyen  ‘Yalnızlar Kulübü’ ve ‘Limonata’ gibi oyunları yazdı.  Yine  çok ses getiren oyunlardan biri; İpek Bilgin ve Barış Gönen’in oynadığı ‘Uğrak Yeri’ni yönetti. Yazdığı ve yönettiği oyunlar birçok ödül aldığı gibi bir çok kategoride ödüle aday gösterildi. Son olarak Geçtiğimiz Sezon oynan ve yeni sezonda devam edecek olan ‘Kabileler’i yönetti. kabileler; Afife ödüllerinde Dört dalda aday gösterildi. Başrollerinde Barış Gönen ve Tuğçe Altuğ’un oynadığı Kabileler’de Afife ve Sadri Alışık Ödüllerinde Tuğçe Altuğ’a yardımcı kadın oyuncu ödülü verildi.

‘Korku Tüneli’ ile yönetmenliğe başlayan Sami Berat Marçalı’nın en az yirmi tiyatro oyununda imzası var. Bunlardan bazıları:

Kabileler– Yönetmen (2016) devam ediyor. İki Kardeş -Proje tasarımı (2015),P*rk-Yazarı-yönetmen (2015),Poz-yönetmen (2014),Fü-yönetmen (2014),Üst Kattaki terörist -yönetmen-dekor tasarım-uyarlayan-ışık tasarımı (2014), şapkalı O**** Çocuğu -Dekor tasarım (2013), Küçük -yazar (2013),Sürpriz- Yönetmen/ Yazar (2013),Altıbuçuk/ yazar/ (2013),Uğrak Yeri /Yönetmen (2012),Cam Yapraklar/ Işık tasarım/ Yönetmen/ dekor Tasarım (2012,Disosya Harikalar Dünyası / Yönetmen (2011),Limonta /Yazar (2011), Bazı Sesler  -Yönetmen (2010), Korku Tüneli / Yönetmen (2010)Kar Küresinde Bir Tavşan Proje tasarım, Yalnızlar Kulübü Yönetmen/ yazar

www.dirensanat.com

 

 

1 YORUM

  1. Bu kadar genç yaşta bu kadar iyi işlere imza atmış genç bir ekibin dağılması üzüntü verici. Ben şahsen ikincikat’ta hep Sami Berat Marçalı’nin ismini duydum. Tek başına daha başarılı işlerde göreceğimize eminim. İnşallah İkincikat’ ta aynı başarıyı yeni ekibiyle devam ettirebilir. Yolları açık olsun.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.