Bo Sahne De Kapanıyor

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

Devlet ve Şehir tiyatrolarının özelleştirilmesi, oyuncuların neden atıldıkları sorularının sorulduğu şu günlerde Özel Tiyatrolar da sahnelerini kapatıyor ya da devrediyorlar.

Bo Sahne ne olacak?

Tiyatro yöneticileri masrafların yüksekliğinin yanı sıra salon kiralarının da her geçen yıl katlanarak arttığını bu nedenle sabit masrafların çok yükseldiğini belirtiyorlar. Ayrıca her yıl yetkililerin vergilerin düşürüleceği vaadine rağmen bu konuda da hiçbir gelişmenin olmadığını vurguluyorlar.

 

Maya Sahnesi’nin sürekli el değiştirmesi, Şermola Performans’ın sahnesini kapatıp oyunlarını başka mekanlarda sahneleme kararı alması, Mekan Artı’nın sahnesinin kapatması gelecek tiyatro mevsimi için ilk kötü haberlerdi. En son kapanan sahneler listesine Bo Sahne de katıldı.  Levent Özdilek ve Nilüfer Bıyıklı kurucusu oldukları Bo Sahne’yi devretme kararı verdiklerini açıkladılar. Sahnenin ne tür bir işletmeye devredileceği belli değil. Birçok tiyatro sever gibi kurucuların da dileği tiyatro salonu olarak kullanılması.

 

Bo Sahne’de sahnelenmekte olan oyunlar yeni sezonda farklı mekanlarda izlenebilecek. Topluluk yeni sezonda üç yeni oyunun yanı sıra geçen sezondan devreden oyunlarını da sahneleyecek: Pişman Olmazsın, Joker, Son Zenne,usak- Kral ve Ötekiler, Bekarlığa Veda, İnternette Tanışan Son Çift…

2013 yılında Levent Özdilek ve Nilüfer Bıyıklı tarafından kurulan Bo Sahne tiyatro dünyasına yeni bir renk getirmiş oyunları büyük ilgi görmüştü. Cihangir’de bir otoparkın tiyatro mekanına dönüştürülerek sahnesi ve kafeteryası ile yeni bir kültür ve sanat merkezi kazandırılmıştı.

Bo Sahne’nin en büyük avantajlarından birisi canlı bir semt olan Cihangir’in merkezinde olmasıydı. İnsanlar günlük buluşmalarının içine tiyatroyu da katabiliyorlardı.

BO SAHNE’NİN YENİ OYUNLARI

PİŞMAN OLMAZSIN!

bo-sahnePişman Olmazsın, Ata Cengiz Seçkin hikayesini yazdı. Özdemir Çiftçioğlu’oyunlaştırıp yönetti. Genel sanat yönetmenliğini Levent Özdilek’in yaptığı Oyunda ‘Gülen Karaman ve Özdemir Çiftçioğlu ile birlikte oynuyor.

Pişman Olmazsın : 30 Ağustos ve 07/14/27/30 Eylül 2016 tarihlerinde Bo Sahne’de oynuyor.

 

 

JOKER

bo sahneBo Sahne’nin tek kişilik oyunu Ceren Mertadam’ın yazıp yönettiği Onur Alagöz’ün oynadığı ‘Joker’de, oyunculuğun perde arkası seyirci ile paylaşılıyor. 2 ve 20 Eylül tarihlerinde sahnelenecek.

 

UŞAK KIRAL VE ÖTEKİLER…

bo-sahneSüleyman Karaahmet’in yazdığı Levent Özdilek’in yönettiği Uşak,Kıral ve Ötekiler oyununda Köksal Engür ve Merve Engin birlikte sahneyi paylaşıyorlar. Bo Sahne’de 1 ile 24 eylül tarihlerinde saat 20:30’da oynuyor.

Rengin Uz’un yazısı:Sanatın Yeni Adresi:Bo Sahne

Bakarsın Önyargılar da gider

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.