3. D-Marin Deniz Filmleri festivali

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

“D-Marin Deniz Filmleri Festivali 5-9 Eylül tarihleri arasında D-Marin Turgutreis Cinemarine açık hava sinemasında film severleri bekliyor.

Deniz Filmleri Festivali kapsamında 5 tane deniz filmi gösterilecek. Festival Naviga Dergisi’nin desteklediği  festival ülkemizde tek açık hava sinemasına sahip D-Marin Turgutreis’te gerçekleşiyor. Deniz ve sinemaseverleri biraraya getirecek etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek. 05-09 Eylül 2016 tarihlerinde gösterilecek filmler saat 21.00’de başlıyor. Denizi konu alan filmlerin  gösterimi Hem tekne sahipleri hemde bölge halkına açık.

  1. D-MARİN DENİZ FİLMLERİ FESTİVALİ İLE SİNEMANIN UFKUNA YELKEN AÇIN

 

D-Marin Turgutreis Cinemarine Açık Hava Sineması’nda bu yıl da denizlerde yaşamı konu alan 5 film gösterilecek. Üçüncüsü düzenlenecek festival, Naviga dergisiyle birlikte hayata geçiriliyor. Ülkemizin açık hava sinemasına sahip tek marinası olan D-Marin Turgutreis’te denize, denizde yaşama ve insana dair tüm duyguların yer aldığı filmleri sinemaseverler ücretsiz izleyebilecekler.

D-Marin Turgutreis; macera, aksiyon, fantastik kurgu, korku, gerilim, dramdan oluşan ilgi çekici filmlerle bu yıl da deniz ve sinemaseverleri beyazperdenin büyülü dünyasıyla buluşturuyor.4659_a_2566

 

“D-Marin Deniz Filmleri Festivali” denizden ilham alan filmleri deniz tutkunlarıyla buluşturmak için 5 – 9 Eylül tarihleri arasında saat 21.00’den itibaren tekne sahipleriyle birlikte bölge halkına da açık olarak gerçekleştirilecek.

d-marin

Faaliyet gösterdiği sektör ve bulunduğu bölgedeki sosyal yaşama da değer katma amacıyla hareket eden D-Marin’in, festival için seçtiği açılış filmi Karayip Korsanları’nın ilk filmi olan “Siyah İncinin Laneti” (Pirates of Caribbean). 4 filmlik bir seriden oluşan ve vizyona girdiği 2003 yılında gişe rekorları kıran film, Karayipler’de bir metal işçisinin çırağı olan Will Turner ve kaptan Jack Sparrow’un Elizabeth’i kurtarma mücadelesini sürükleyici bir biçimde işliyor. Film çılgın korsan Jack Sparrow’u henüz seyretmemiş olanlar ya da yeniden seyretmek isteyenler için gösterimde.

Norveç yapımı gerilim filmi “Öncü” (Pioneer) ise 1980’lerin başında Norveç’in bugünkü zenginliğinin kaynağı olan devasa petrol rezervlerinin bulunduğu Kuzey Denizi’nin dibine boruları yerleştirme görevi için gönüllü olan dalgıç Petter ve abisi Knut’un trajik hikâyesini konu ediyor.

Son dönemlerde dünya ülkelerinin ortak gündemi olan mülteci sorununa ışık tutan İtalyan yapımı film “Memleket” (Terraferma) ise insan hakları” konusunu çok çarpıcı bir biçimde ele alarak seyirciyi düşünmeye ve gördüklerini sorgulamaya davet ediyor.

Efsanevi sörfçü Jay Moriarty’nin gerçek yaşam öyküsünden esinlenilmiş “Dalgaların Peşinde” (Chasing Maverick) iki efsane sörfçünün dünyanın en büyük dalgalarından biri olan Mavericks’te sörf yapmak ve imkansızı başarmak üzerine kurulu arkadaşlıkları konu alan film izleyiciyle buluşuyor.

Korku-gerilim türündeki bir diğer film ise ABD yapımı “Karanlık Sular” (Shallows). Film, kimsenin olmadığı bir sahilde sörf yapan Nancy’nin beyaz köpekbalığı tarafından yaralanarak denizin ortasında bir kayada mahsur kalmasını anlatıyor.

 

5 Eylül 2016, Pazartesi         Siyah İncinin Laneti (Pirates of Caribbean)

6 Eylül 2016, Salı                   Öncü (Pioneer)

7 Eylül 2016, Çarşamba        Memleket (Terraferma)

8 Eylül 2016, Perşembe        Dalgaların Peşinde (Chasing Maverick)

9 Eylül 2016, Cuma               Karanlık Sular (Shallows)

 

www.denizfilmlerifestivali.com

deniz

D-Marin Hakkında

Marinaların tasarımı ve faaliyetlerinde bir standart oluşturmak üzere kurulan D-Marin, faaliyetlerine 2003 yılında D-Marin Turgutreis ile başlayarak, marina ağına 2009 yılında D-Marin Didim’i, 2010 yılında ise D-Marin Göcek’i kattı. 2009 yılında Hırvatistan Sibenik’te D-Marin Mandalina ile yurtdışına açılan D-Marin, 2012 yılı Nisan ayında Hırvatistan’ın en büyük marinası olan D-Marin Dalmacija ve D-Marin Borik’i bünyesine kattı. Adriatic Croatia International (ACI) Group’taki hisselerini yüzde 10,86’ya yükselten D-Marin, Aralık 2012’de ise Lamda Development ve Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping ile önemli bir ortaklığa imza atarak dünya standartlarında süper yat marinası olan Flisvos Marina’yı ve yine Yunanistan’da bulunan Gouvia, Lefkas ve Zea’daki diğer üç üst sınıf marinayı bünyesine katarak büyümesini sürdürdü.

Bugün Türkiye, Yunanistan, Hırvatistan ve Karadağ’da 8 bin 570 bağlama kapasitesine sahip 11 marinaya sahip olan D-Marin, marinalarında 30 metreden 180 metreye kadar olan tekneler için bağlama hizmeti sunuluyor. D-Marin marinaları; süperyatlar için geliştirilen kapsamlı hizmetleri, özel olanakları ve uzman personeli ile konuklara her ziyaretinde kusursuz deneyimler yaşatıyor.

Doğu Akdeniz Çanağı’nın en büyük marina zincirlerinden biri olan D-Marin; marina ve yatçılık sektöründe geliştirdiği yeni norm ve stratejilerle büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Doğuş Grubu şirketlerinden olan D-Marin, bölgede marinacılık ve yatçılık sektörünün gelişimine katkıda bulunan en etkin kurum olma misyonuyla hareket ediyor.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.