Türkiye Zuhal Topal’ı Merak Ediyor!

0

Türkiye Zuhal Topal’ın yeni sezonda hangi kanalda program yapacağını merak ediyor.Yeni sezonda hangi kanalda program yapacak?

Ülkemizin dört bir yanında terör saldırılarını yaşadığımız şu günlerde üstelik  Gazi Antep’te 50 vatandaşımızın toprağa verdiğimizin ertesi gününde Google Trend’de en çok okunan haberlerin  terör, patlamalar, ve ölen insanlarımız,işinden atılan sanatçılar, Tiyatro binalarının satılıp satılmaması vb. konular olmasını beklerken birinci sırada Zuhal Topal’ın çıkması, Türkiye’nin acı bir gerçeğini sunuyor. İşte Google trendlerde an itibari ile en çok aranan konuların ilk beşi.

zuhal-topal

Merak edilen konu ise daha önceden Fox Tv’de evlilik programı sunan Zuhal Topal’ın yeni sozonda star tv ile çalışacağı konusu.
zuhal topal
Böyle bir sonucun Google aramalarda ön sıralarda çıkması acaba televizyonların ve dizilerin yapımcıları google ile anlaşmalı olarak mı yapıyorlar? Sorusunu akıllara getiriyor. Öyle değilse ülkeninin en üzücü olaylarının yaşandığı günlerde halkımızın oturup dizi ve evlenme programlarının başına geçip saatlerce  dünyadan habersizcesine yaşaması ciddi bir sosyolojik soruna işaret çekiyor.

Başka bir konu ise televizyonlardaki evlendirme programlarında verilen mesajların konuşulan konuların Türkiyenin gerçeğini yansıtması açısından önemli bir gözlem sunduğu.

Bazı uzman kişileri bu soruları yönelttiğimizde; “biz her ne kadar doğru veya yanlış olarak baksak, Türkiye’nin büyük bir çoğunluğunun yaşama ve olaylara bakış açısının evlendirme programlarında görebilmenin mümkün olduğunu söylediler.

Dünde hem google üzerinde en çok arananlarda, hem twitterde en çok konuşulanlar arasında atv’nin ‘Seviyor Sevmiyor’ dizisinin ön sıralarda olduğunu gördük. Önceden yayınlanan dizinin 6. bölüm fragmanının en ön sıralarda izlenilenler arasındaydı.

Halkın ilgisini bakıldığında dizi, film ve program yapımcıları içerikleri daha doyurucu ve toplumsal açıdan daha bilinçlendirici bir format geliştirebilirler.

Milyonlarca harcanan dizilerin en çok izlenilmesi ile birlikte topluma kazanımlarına bakılması gerekiyor.

insanlar bir çok imkansızlıklardan dolayı evlerine kapanıp kaldıklarında hiç şüphesiz teselliyi televizyonda buluyorlar. Bu durumda televizyonlarda yayınlanan programlarda vatandaş ne almalı, alması gereken şeyler nasıl verilmeli? Bir çok dini kanalların yaptığı gibi vaazlerin verilmesi huzurlu mutlu bir toplumun oluşması için yeterli mi? şiddet ve tecavüz olaylarına baktığımızda yeterli olmadığını da görüyoruz.

Belirli bir kesimin yaşanan onca olaya umursamaz bir tavırla yaklaşması, diğer kesimi de duyarlı yaklaşımlarını körüklenmesine yol açıyor. İnsanlar öyle bir duruma geliyor ki evinde oturup hiç birşeyi yapmadan, düşünmeden, sorgulamadan yaşadığında daha mutlu olacakmış gibi hisse kapılıyor. Diğer taraftan bu böyle olmaz, işin doğrusu bu, bu yanlış diyenler baskı ve yıldırmalara maruz bırakılıyor.Nitekim cadı avları ile işinden atılanlar,alıkonulanlar, akademisyenler, tutuklanan gazeteciler, sanatçılar vs.

Tabiki başlıkta Zuhal Topal isminin geçmesi bu durumun suçlusu gibi bir algının oluşturulması da yanlış. Sonuçta o bir program sunucusu bir çalışan olarak işini yapacak. Örneğin yaşananlar ne olursa olsun bir devlet memurunun gidip işini yapması gibi. Asıl dikkat çekilmesi gereken toplumun neye odaklandığı, neyi öncelik olarak aldığı.

Sabit Doğan

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.