Sıla’dan Açıklama; Kelimelerim Hoyratça Çarpıtılmış

0

Sıla kendisi ile ilgili yapılan haberlerin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.” Kelimelerimin Çarpıltılmış olmasını hala hazmedebilmiş değilim” dedi.

Hayranları  twitter üzerinde #SılaYalnızDeğildir hactag’i üzerinden sılanın yanında olduklarını, katılıp katılmamalarının insanların kendi seçimi olduğunu demokrasilerin farklı görüş ve düşüncelere yer vermesi gerektiğine ilişkin binlerce mesaj paylaştı. Atılan binlerce mesaja karşılık Sıla gündemin meşgul olmasından duyduğu üzüntüyü belirtti. Sözlerinin çarpıltılmış olmasına çok şaşırdığını dile getirdi.

Sıla yayınladığı mesajda kendisine karşı çok sert tepki gösterenlere de şu cevabı verdi:”Hakkımdaki tartışmaları bu ruh hali ve yangını ile takip etmekteyim. Demokrasi ve ahlak çerçevesinde yapılan, her türlü yorum, eleştiri ve sergilenen tutum kıymetlimdir.”

twitter üzerinde 4,5 milyon takipçisi bulunan Sıla’nın yayınladığı açıklama çok kısa sürede 11 bin beğeni aldı.

Demokrasi farklılıklara saygı duymanın,o renkli farklılıklara omuz omuza yaşamayı becerebilmenin adıdır.

Sıla’nın açıklaması:

“Demokrasiye sığınarak söylediklerim,demokrasi mitingine katılmama gerekçemin geldiği noktayı şaşkınlık ve biraz da üzüntüyle izlemekteyim. Gündemi acılarla dolu bir ülkede  sizleri bu mesele ile ilgili meşgul ediyor olmaktan a hicap duyuyorum.

Demokrasi farklılıklara saygı duymanın,o renkli farklılıklara omuz omuza yaşamayı becerebilmenin adıdır.

Söz konusu demecimde şehitlerimizi yada demokrasi nöbeti tutan yurttaşlarımızı kast etmediğimi açıklamak zorunda kalmış olmayı ve kelimelerimin hoyratça çarpıtılmış olmasını hala hazmedebilmiş değilim.

Hakkımdaki tartışmaları bu ruh hali ve yangını ile takip etmekteyim. Demokrasi ve ahlak çerçevesinde yapılan, her türlü yorum, eleştiri ve sergilenen tutum kıymetlimdir.

Saygı, Sevgi, iyi niyetle….”

sıla

Sıla, İstanbul Yenikapı mitingi için yaptığı açıklama sonrasında hedef haline getirildi. Sıla’nın 21 ve 22 Eylül 2016 tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde yapılması planlanan konseri iptal edilirken, bir iptal haberi de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’ndan 28 Eylül 2016 tarihinde yapılacak Sıla konseri iptal edildi. Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“Tarihimize kara bir leke olarak geçen ve halkımız üzerine kurulan hain tuzağa karşı, sanatçısından sporcusuna, işadamından siyasetçisine kadar millet kavramını idrak etmiş herkes onurlu bir duruş sergiledi. Sanatçılarımızın büyük bölümü de bu demokrasi mücadelesinden halkımızla bir araya geldi. Ancak halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve iradeyle alay eden sanatçılar da bulunmaktadır. Bu nedenle söz konusu sanatçılardan biri olan şarkıcı Sıla’nın 28 Eylül 2016 tarihlerinde Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılması düşünülen konseri Vakfımız tarafından iptal edilmiştir.”

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.