YENİ BİR ULUSLARARASI FESTİVAL

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ALANYA ‘KRİSTAL KALE’ FİLM FESTİVALİ

Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden Alanya, yeni bir uluslararası film festivaline ev sahipliği yapacak. Alanya ‘Kristal Kale’ Uluslararası Film Festivali 24 ile 30 Haziran günleri arasında Avrupa ve Asya ülkelerinden katılacak filmler ve sinemacılarla bir sinema merkezine dönüşecek. Geçen yıl Alanya’da düzenlenen Sinema Forumu gerek yurt içinde gerekse yurt dışında sinema çevrelerinde ilgi görmüştü. Bu forumun başarısı festival için bir ateşleyici oldu.  İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği’nin (SİNEGED) öncülüğünde organize edilen festivalin ana teması “Dostluk kazansın” olarak belirlendi. 1.  Alanya ‘Kristal Kale’ Uluslararası Film Festivali’nde; Almanya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye’den dostluk ve dayanışma duygusunu konu alan sinema filmleri gösterilecek. Festival nedeniyle Türkiye ve konuk ülkelerden sanatçılar da Alanya’ya geliyor. Festival sırasında ‘Türkiye ve Merkezi Asya Ülkeleri Sinema İşbirlikleri’ başlıklı bir Yuvarlak Masa toplantısı düzenlenerek. Bu toplantının yanı sıra düzenlenecek panellerde sinema sektörümüzün gelişmesi, tanıtılması ve yeni pazarlara açılmasının yöntemleri tartışılacak.

 

Festival için gelmesi kesinleşen sanatçılar arasında Ukrayna’nın “Hürrem Sultan”ı olarak bilinen ünlü sanatçı Olga Sumskaya da bulunuyor.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.