AKIN OK’DAN İNSANLIK KOROSU VE SANAT GECESİ

1

UMUT SEFA YILDIZ’DAN AKIN OK RÖPORTAJI

SEFA RESİM
UMUT SEFA YILDIZ

Otuz yılı aşkın sanat hayatına şiir, tarih, bilim sanat konulu otuza yakın kitap ve on beş albüm sığdıran, ayrıca Dünya P.E.N, MESAM, MÜYORBİR, Türkiye Yazarlar Sendikası, Halk Müziği Yorumcular Derneği kurucusu olarak çıkardığı dergiler ve bazı sanat yönetmenlikleri ile kendi tabiri ile “Hala yeryüzü sanatçılar okulunda yeryüzü çocuğu olarak derslerini çalışan” değerli sanat emekçisi Akın Ok, bugünlerde “İnsanlık Korosu” adını verdiği dev sanat etkinliği için gün sayıyor. Kendisine hem aynı adla çıkardığı yeni kitabını ve birçok değerli sanatçının katılımıyla 7 Haziran akşamı gerçekleşecek konser ile ilgili sorularımızı yönelttik.

Böyle bir konser düzenlemeye nasıl karar verdiniz?

 

Hayatımdan geçen 40 yılın maratonuna bakınca ve geldiğimiz dünya zamanının gerçeğinde yine bir çıkış arayan proje içinde yazdığım şiir kitabının ışığıyla buraya geldim!…Şimdi; yurdun kalbi kanıyorken, insanlık çıtası düşerken ne yapacağız diye sanatçı canıyla sormazsak, düşünmezsek yarına nasıl çıkabiliriz ki?…Ülkemin dünyaya köprü kuran tarihi, müziği, dili, ne varsa durmadan uygarlıkların beşiği olurken büyük yalnızlığın içine itiliyor! İşte her şeyi bir yana bıraksak insanlığımızı yaşamaktan, gülmekten, çalışmaktan, umutta vaz mı geçeceğiz?.. Ben hayatım boyunca hem olan zenginliğimizi, hem olmasını istediğim yaratıcılıkları bırakmadan şiirle, bestelerimle, düzenlediğim gençlik festivalleri, resim sergileri, çocuk ve sanat üzerine üretmekten durmadan yürüdüm… Bu proje de böyle doğdu.

 

 

Gecede kimleri izleyeceğiz?

 

İNSANLIK KOROSU’nda üç kuşağı buluşturup bugün aramızda olmayan büyük ustalarımızın ışığıyla bu güne bir pencere açmak üzere sahne alacağız.. Aziz Nesin ile ilk imzamı anlatırken başka bir yere bağlayacağım..Ya da Atıf Yılmaz gibi bir yönetmenden ne öğrendiğimi ve Türk Sinemasındaki yeri neydi?.. Oktay Sinanoğlu, Cem Karaca, Esin Afşar, Lütfi Akad, Fikret Kızılok, Savaş Dinçel, Kazım Koyuncu, Ahmet Kaya, Çelik Gülersoy, Onno Tunç, Cemal Süreya, Hasret Gültekin, Yavuz Çetin,Tuncel Kurtiz, İlhan Selçuk, Berç Toroser, Barış Akarsu neler bıraktılar ve onlarla İnsanlık Koromuz ve Onlarsız nereye gidiyoruz?….Ve gecenin iki korosunun BASAD kurumunun şefleri Bülent Kılıçaslan, Levent Gökçedağ neler seslendirecekler ? Sonuç olarak birçok isimle tarihi bir gün yaşayacağımıza inanarak alkışa koşuyoruz diyebilirim ….

 

Nasıl bir gece olacak bu?

İnsanlık Korosu, bütün insanlığa Şişli’den bir mesaj gönderiyor. Eyy İnsanlık canları, mutluluğu kardeşçe bir dünyada yaşamak, yaşatmak için savaşları ve savaş çıkaran bütün oyunları bozalım, onları aramıza almayalım ki bu dünyadaki misafirliğimiz yeryüzü çocuklarının canında çoğalsın hep!…Herkesin gitar, saz çaldığı, resim yaptığı, dans ettiği, fotoğraf çektiği, heykel yaptığı bir düşlerin dünyasında buluşalım istiyoruz tıpkı insanlık korosu şarkıları kazanana kadar..

 

Arif Sağ, Ayla Algan, Aytaç Arman, Ali Rıza Binboğa, İsmail Hakkı Demircioğlu, Sabahattin Taşdöğen, Melih Güzel, Sabahat Aslan, Turhan Bal, Emre Saltık ve birçok değerli isim bizimle birlikte olacak. “İnsanlık Korosu ve Sanat Gecesi” konseri 7 Haziran Salı akşamı saat 20.00’de Şişli Kültür Merkezinde gerçekleşecektir. Etkinliğimiz ücretsizdir. Tüm halkımızı bekliyoruz.

koro

www.dirensanat.com

 

1 YORUM

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.