İSTANBULLU ALMANLAR SAHNEDE

0

HOMELAND İSTANBUL – BİR ALMAN MEMLEKETİ

İstanbul’da yaşayan Almanların hikâyeleri ‘Homeland İstanbul – Bir Alman Memleketi’ adıyla oyunlaştırıldı ve Bakırköy Şehir Tiyatroları Yunus Emre Kültür Merkezi’nde seyirci karşısına çıkıyor. Yolları 2015 yılında İstanbul’da kesişen Münihli tiyatro yazarı ve yönetmeni Emre Akal, Berlin Ballhaus Naunynstrasse Tiyatrosu’nun kurucularından ve eski sanat yönetmeni Tunçay Kulaoğlu, İstanbul Danshane ve Arada Kültür Sanat kurumu kurucularından koreograf Serkan Bozkurt, çok iyi tanıdıkları Alman kültürünün İstanbul’daki halet-i ruhiyesinin nasıl olur da bugüne kadar sahneye taşınmadığını şaşırarak, bu işe giriştiler. İlk soruları şunlardı: Kimisi yıllardır, kimisi de birkaç aydır İstanbul’da yaşayan Almanların kesin sayısını bilen yok. Ne yapar, ne eder bu insanlar? Ne yer, ne içerler? Neyin hayalini kurarlar? Dertleri, özlemleri, korkuları, hayal kırıklıkları nedir? Neden memleketlerini terketmişlerdir? Sıla özlemi çeken gurbetçi Almanların İstanbul’daki yedek memleketleri nasıl bir dünyadır?

Gündelik hayatta karşılaştıkları, tanıştıkları, konuştukları, söyleşiler yaptıkları Almanların hayat hikâyelerinden yola çıkarak bu sorulara yanıt arayan sanatçı üçlüsü, eğlence delisi Erasmus öğrencileri, kraldan çok kralcı kesilen şark uzmanları, gaddar şirket menejerleri, Almanya’nın taşralarından kopup İstanbul’da kaçak yaşayan aylaklar, İstiklal Marşı ile büyüyen çocuklarının üzerine titreyen ana babalardan oluşan farklı insanların hikâyesini sahneye taşıdılar. Aralarına başka hikâyeleri de katarak. Böylece ‘Homeland İstanbul – Bir Alman Memleketi’ ortaya çıktı.
Arasız 90 dakikalık Almanca oyun Türkçe üst yazıyla sahnelenecek. 24 – 25 – 26 Mayıs saat 20:30’da
Yazan ve Yöneten: Emre Akal; Oynayanlar: Lodi Doumit, Berivan Kaya, Su Olgaç, Hasan Taşgın, Elif Veyisoğlu; Koreografi: Serkan Bozkurt; Sahne ve Kostüm Tasarımı: Özlem Arıkan Serbez, Aytekin Gedik; Dramaturg: Tunçay Kulaoğlu; Yönetmen ve Yapım Yardımcısı: Elif Meşe; Sanat Yönetmeni ve Yapımcı: Tunçay Kulaoğlu

Sabit Doğan

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.