ESKİŞEHİR’DE GENÇLİK FESTİVALİ BAŞLIYOR

0

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde, 11 yıldır düzenlenen Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, bu yıl 21 ile 27 Mayıs günleri arasında gerçekleştirilecek. Dünyanın farklı ülkelerinden çocuk ve gençlik tiyatrosu örneklerini bir araya getirmeyi amaçlayan festivale bu yıl sekiz ülkeden topluluklar katılıyor. 21 Mayıs Cumartesi günü saat 13:30 da Haller Gençlik Merkezi önünden şehir merkezine gerçekleştirilecek festival kortej yürüyüşü ile başlayacak. yedi gün boyunca Şehir Tiyatroları’nın tüm sahnelerinde ve açık alanlarda tiyatro oyunları, dans gösterileri, müzik etkinlikleri ve atölyeler ile devam edecek olan festival 27 Mayıs Pazar günü sona erecek.

 
   Festivalde yurt dışından gelen konuk toplulukların oyunları çoğunlukta: Letonya’dan, Stars’Well Dans Theatre Company, ‘About Shadows’ adlı performansını; İtalya’dan Faber Theatre ‘Parada’ adlı sokak gösterisini; İngiltere’den String Theatre, ‘Insect Circus’ kukla oyununu; İsviçre’den Kunos Circus Theatre, ‘Le Cabinet Fantastique Du Prof. Vakarmov’ gösterisini; Belçika’dan Small Delight Kumpanyası ‘Seaside’ oyununu; Fransa’dan Gai Tympan Kumpanyası ‘Bir Parça Doğa’ oyununu; İtalya’dan Luigi Ciotta ‘Bavul Dolusu’ oyununu; Bulgaristan’dan Trio Company ‘Here There And Everywhere’ adlı kukla oyununu sunacak.
Türkiye’den ise dört oyun var programda: Ankara Devlet Tiyatrosu ‘Horoz Adam’, İstanbul Şehir Tiyatroları ‘Cimri’; Erzurum Devlet Tiyatrosu ‘Karagöz’ün Rüyası’ ile geliyor Eskişehir’e. Şehir Tiyatroları bünyesinde varlığını sürdüren Gençlik Sahnesi ‘Leonce ile Lena’nın ilk gösterimini festival kapsamında gerçekleştirecek.
  Çocuklara yönelik atölyeler ve sokak gösterilerinin yanı sıra Eskişehir Şehir Tiyatroları ‘Kırmızı Balon’, ‘Parçacık’, ‘Yedi Köyün Yargıcı’ adlı oyunlarını sahneleyecek.
Festivalin müzik programında ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sanatçılarının ‘Peter ve Kurt’ adlı müzikli gösterisi; ‘Senfoni Brass’es’ topluluğunun açık hava konseri; ‘Cellistique’ topluluğunun ‘Dünya Müziğine Çello İle Yolculuk’ başlıklı açık hava konseri bulunuyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.