ÇOCUK TİYATROSU ÇALIŞTAYI YAPILIYOR

0

 Kadıköy Belediyesi, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin katkılarıyla, Türkiye’deki ‘Çocuk Tiyatrosu’nu her yönüyle ele alıp, bir tartışma ortamı yaratarak, geleceğe dair neler yapılabileceği konusunda bir çalıştay düzenledi. 30 ve 31 Mayıs günleri düzenlenecek olan çalıştay için yapılan çağrıda gelecek kuşaklara rehber olmanın önemi vurgulandı:
“‘Çocuk Tiyatrosu’, en acımasız insanlık dramlarının sergilendiği, savaş haberlerinin yer aldığı dünyayla, televizyon dizileriyle iç içe büyüyen, her tür kitle iletişim araçları, internet ve iletişim teknolojilerini ustaca kullanan ve takip eden günümüz çocuklarının gereksinimlerine ve sorunlarına ne kadar yanıt verebiliyor? Çalıştaya değerli birikimleriniz ve deneyimlerinizle dahil olmanız, çocuk tiyatrosu adına önemli bir katkı sağlayacak ve gelecek kuşak çocuk tiyatrosuna gönül verenlere rehber olacaktır. Ayrıca Çalıştayın çıktılarının metin olarak basılması, alanda çocuk tiyatrosuna ilgi duyan genç oyunculara, yazarlara, yönetmenlere ve akademisyenlere de katkı sağlayacak umudundayız.”
Çalıştay 30 Mayıs günü saat 10:00’da yönetmen Ümit Denizer, çocuk oyunu yazarı Turgut Denizer, yazar ve yönetmen Özer Tunca, oyuncu ve yönetmen Ali Eyidoğan, Doç. Dr. Nihal Kuyumcu, yönetmen Mesut Sarıoğlu’nun sunumlarıyla başlayacak ve belirli konulardaki çalışma gruplarının toplantılarıyla sürecek. Çalıştay, 31 Mayıs saat 14:00’te çalışma gruplarının sunumları ve tartışmalarla sona erecek.
Yer: Moda Khalkedon
Caferağa Mahallesi Küçük Moda Burnu Sokak. No:1 (Bomonti Çay bahçesi yanı)
Tel: 0216 405 16 80 / 0216 405 16 84
E-mail:moda@khalkedon.com
 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.