BİLKENT’TEN HALİL İNALCIK İÇİN BROADWAY ŞARKILARI

0

Bilkent Senfoni Orkestrası 20 Mayıs Cuma günü gerçekleştireceği Gençlik ve Spor Bayramı konserini 26 Mayıs’ta 100. yaşını kutlayacak olan ünlü tarihçimiz Prof. Dr. Halil İnalcık’a adıyor. Amerikan Büyükelçiliğinin katkılarıyla gerçekleştirilen proje, müzikal tiyatroya ilgi duyan yetenekli gençlerin bu alanda eğitim almalarına destek olmak, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Bilkent Senfoni Orkestrası bünyesindeki bir çalışmada yer almalarına olanak sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca okullar ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde, 19 ve 20 Mayıs günlerinde, konserlere gelmeye imkanı bulunmayan gençler için iki özel temsil yapılacak.

Ünlü Broadway müzikalleri ‘West Side Story’ (‘Batı Yakası Hikayesi’), ‘Chicago’, ‘Grease’ ve ‘Les Miserables’den (‘Sefiller’) bölümlerin seslendirileceği konserde sahne yönetmenliğini Jason Hale, müzikal yönetmenliğini Başak Kayabınar yapıyor. Konseri ünlü Amerikalı müzisyen Phil Reno yönetecek. Şarkıları seslendirecek genç topluluk GoodFellas Ensemble’ı oluşturan Bilkent Üniversitesinden seçilen, çoğunluğu amatör müzisyen ve dansçı olan öğrenciler yaklaşık altı aydır bu proje için çalışıyor.
20 Mayıs Cuma günü Bilkent Konser Salonunda gerçekleştirilecek Gençlik Konseri saat 20:00’de başlayacak. Biletleri; www.biletiva.com adresinden temin edilebilecek. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane’den hareket eden ücretsiz servisler izleyicileri Bilkent Konser Salonu’na ulaştıracak.
Bilkent Konser Salonu Gişesi 

Tel: 290 1775             
www.bso.bilkent.edu.tr
 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.