‘AVRUPA GÜNÜ’NDE KADIN FİLMLERİ

0

Avrupa ülkelerinin kültür merkezleri tarafından kutlanan Avrupa Günü bu yıl Macar Kültür Merkezi’nde kutlanıyor. 9 Mayısta ‘Avrupa Günü’nde ‘Avrupa Kısalarda’ başlığıyla Avrupa toplumunda kadının rolünü vurgulayan Visualízame Festivali’nden seçilen Kadın ve Görsel-İşitsel konulu kısa ve uzun metrajlı filmler gösterilecek. Gösterimler Macar Kültür Merkezi’nde, saat 13:00 ile 17:00 arasında. Katılım ücretsiz…
İyi niyet (La buena fe)
Yön. Begona Soler, 2014. Kurgu, 17 dk. Saat 14:30
Marisa doğumu yaklaşınca olayların tam bir kabusa dönüşeceği en yakın hastaneye gider. Kamu Sağlığı üzerine yapılan değişiklikleri duymuştur ancak alınan tedbirlerin, kendi ve bebeğinin yaşadıkları kadar ağır olabileceğini hiç düşünmemiştir.
Ağzı Kapalı (Con la boca cerrada)
Yön. Anna Farré, 2014. Kurgu, 9 dk. Saat: 15:00
Emma 15 yaşında, kontrol edemediği zor bir kişiliğe sahiptir. O gün yine sorun yaşar. Ama müdürün odasında beklemediği iki kişiyle anna ve babasıyla karşılaşır.
Denizcinin Mezarı (La tumba del marinero)
Yön. Koldo Almandoz ve Diğerleri, 2014. Animasyon, 5 dk. Saat 15:15
Bir batık felaketi, unutulmuş deniz fenerinin çanları ve deniz hakkında bir öykünün etrafında yaşanan gelgitler. Film, çalışma yöntemi olarak, kelime oyunundan esinlenerek yola çıkılan bir atölyenin sonucu. Katılımcıların birbirlerinin çizimlerini sezgisel, beklenmedik biçimde işleyerek ve dönüştürerek anlatılar inşa ettikleri kolektif bir yaratı.
Macar Kültür Merkezi
Polat Ofis, İmrahor Caddesi No:23 B Blok Kağıthane/İstanbul

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.