RENGİN UZ’UN 21. SADRİ ALIŞIK OYUNCU ÖDÜLLERİ KONUŞMASI

0

Sadri Alışık Tiyatro Oyuncu Ödülleri jüri başkanı Tiyatro Eleştirmeni Rengin Uz akıllarda hiç silinmeyecek bir konuşma yaptı.

Rengin Uz konuşmasında “Hiç bir anlamda kolay geçmedi bu sezon. Bombalar patladı, can kayıpları yaşandı, insanlar evlerine kapandı, oyunlar iptal oldu. İşte böylesi acı günlerde ‘ Masum insanlar ölürken biz nelerle uğraşıyoruz’ diye düşündüğüm oldu doğrusu. Ama hemen vazgeçtim. Tiyatro kötülükle, karanlıkla, cahaletle mücadele etme insana umut verme, yaşadığını hissettirme sanatıydı. Perdenin önündekiler, arkasındakiler, seyirciler, bizler, hepimiz bir ucundan tutmalı, karanlığa karşı birlikte bir ışık yakmalıydık. Bu ışığı beraber yaktığımızı düşünüyor ve hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek yaşadıkları sürece değindi.

RENGİN UZ’UN SADRİ ALIŞIK SİNEMA TİYATRO OYUNCU ÖDÜLLERİ  TÖRENİNDEKİ KONUŞMASI:

 

2015-2016 tiyatro sezonunda toplam 120 oyun seyrettik. Değerlendirmemize, 1 Ekim- 2015 ile 1 Mart 2016 tarihleri arasında sahnelenmiş ve 15 oyunu tamamlamış yapımlar girdi. Bu kapsamda, küçük, büyük, uzak, yakın, ödenekli, özel, alternatif, yeni kurulmuş, bildik, bilmedik, bütün tiyatrolara gittik. Toplantılarda, oyunları masaya yatırdık, konuştuk, tartıştık, değerlendirdik. Bir adayı diğerine tercih ederken üzüldük. Büyük bir titizlik ve sorumluluk duygusuyla bu geceye geldik.

Önemli bir noktaya açıklık getirmek istiyorum: Her sene olduğu gibi bu sene de Seçici Kurulumuzun prensip kararları doğrultusunda iç tüzüğümüze de yansımış haliyle sadece ve sadece çağrılı olduğumuz tiyatroları değerlendirme kapsamına alıyoruz. Bunun bilinmesinde ve bir kere daha altının çizilmesinde fayda görüyorum.

rng-3

Sadri Alışık- Çolpan İlhan aşkı gibi sıcak, sahici, samimi ve gönülden oldu ödül törenlerimiz. Bir aile gibi kenetlendik. Belki de sırf bu yüzden bu kadar büyüdük ve salonlara sığamaz olduk. Bu gece 21. Yılımızı kutluyoruz. En uzun soluklu ve sadece oyunculara ödül veren tek ödül töreni olmanın gururunu ve kıvancını yaşıyoruz. Bu gururu sizlerle birlikte paylaşıyor olmaktan da mutluluk duyuyoruz.

Hiç bir anlamda kolay geçmedi bu sezon. Bombalar patladı, can kayıpları yaşandı, insanlar evlerine kapandı, oyunlar iptal oldu. İşte böylesi acı günlerde ‘ Masum insanlar ölürken biz nelerle uğraşıyoruz’ diye düşündüğüm oldu doğrusu. Ama hemen vazgeçtim. Tiyatro kötülükle, karanlıkla, cahaletle mücadele etme insana umut verme, yaşadığını hissettirme sanatıydı. Perdenin önündekiler, arkasındakiler, seyirciler, bizler, hepimiz bir ucundan tutmalı, karanlığa karşı birlikte bir ışık yakmalıydık. Bu ışığı beraber yaktığımızı düşünüyor ve hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

 

 

 

RENGİN UZ'UN 21.SADRİ ALIŞIK TİYATRO OYUNCU ÖDÜLLERİ TÖRENİNDEKİ KONUŞMASINI TAMAMI

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.