UPSD’NİN YILIN BASIN ONUR ÖDÜLÜ HAMİ ÇAĞDAŞ’A VERİLDİ

0

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin, 25 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği gecede, 2016 Plastik Sanatlar Sanat Ödülleri sahiplerini buldu.

Plastik Sanatlar Derneğinin düzenlendiği gecede Basın Onur Ödülü; Çağdaş Türk Sanatı ve edebiyatına kırk yılı aşkın zamandır yaptığı özenli, özverili, ve disiplinli katkılarından dolayı Hami Çağdaş’a verildi. Hami Çağdaş 35 yılı aşkın süredir Hürriyet Gösteri dergisinin yazı işlerini yönetiyor.

13082525_10154154240569084_5552564981451384422_nUluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin, 25 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği gecede, 2016 Plastik Sanatlar Sanat Ödülleri sahiplerini buldu.
Dünyada 2011 yılında kabul edilen ve Türkiye’de 2012 yılından itibaren kutlanan Dünya Sanat Günü etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Beşiktaş Belediyesi Galatasaray Adası’nda 2016 Plastik Sanatlar Sanat Ödülleri töreni düzenledi. Törene sanat camiasından çok sayıda isim katıldı.
“SANAT GÜNÜ TÜRKİYE ÖNERİSİ İLE KABUL EDİLDİ”
Ödül töreni öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Baykam Dünya Sanat Günü’nün 2011 yılında Türkiye’nin önerisi ile Meksika’da kabul edildiğini söyledi. Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’ın oy birliği ile Dünya Sanat Günü olarak kabul edildiğini de hatırlatan Baykam, “Böylece artık dünyanın kutlanacak bir sanat günü oldu. Burada hedef sanatın gittikçe yayılması, genç kuşaklar ve tüm halk katmanları arasında değerinin daha çok bilinmesi, hakkının verilmesidir” dedi.
“KENT MÜZESİ AÇMAYI PLANLIYORUZ”
Geceye Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Merve Öztopaloğlu Küçükel de katıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin sanata verdiği öneme dikkat çeken Küçükel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Beşiktaş Belediyesi olarak biz Başkanımız Murat Hazinedar’ın hedefi olan, Beşiktaş’ı kültür ve sanatın başkenti yapmak üzere büyük çalışmalar yapıyoruz. Türkiye tarihinde ilk defa bir belediye bir sanat kurulu oluşturduk. Etkinliklerimizi, tiyatrolarımızı, kültür merkezlerimizi kullanacağımız takvimimizi sanat kurulu ile birlikte belirliyoruz. Önümüzdeki yıl içinde bir kent müzesi de açmayı planlıyoruz. Kültür ve sanata dair bütün etkinliklere, sanatçılarımızın bütün taleplerine bir yerel yönetimin imkanları dahilinde hatta onları aşacak ölçüde destek vermeye devam edeceğiz.”
Gecede ayrıca 2016 Plastik Sanatlar Sanat Ödülleri sahiplerini buldu. Yılın Genç Sanatçısı ödülü Ceren Selman Pakoğlu’nun, Basın Onur Ödülü Hami Çağdaş’ın, Sanat Kurumu ödülü Can Elgiz’in, Sanatçı Onur Ödülü de Ekrem Kahraman’ın oldu. Ekrem Kahraman’a ödülünü Müjdat Gezen takdim etti.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.