FİKRİ MÜLKİYET HAKKI İÇİN SANATÇILARDAN KAMPANYA

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_7.php on line 20

26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Hakkı Günü.BİROY, görsel ve işitsel alanlarda oyuncuların telif hakkını takip etmek, toplamak ve dağıtmak üzere 2009 yılında kurulmuş olan meslek birliği bir kampanya başlattı.

İsmet Üstekin, Canset, Tilbe Saran,Emre Yetim, Aslı  şahin, Derya Durmaz gibi birçok oyuncu,yazar, yönetmenin  sosyal medya üzerinde desteklediği kampanya Türkiye’nin uluslararası telif hakları sözleşmesini imzalamasını hedefliyor.

TİLBE SARAN
TİLBE SARAN

Ülkemizin de üyesi olduğu Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü-WIPO tarafından 2012 yılında imzaya açılan ve sanatçılar açısından çok önemli olan WIPO Görsel İşitsel İcralar Hakkında Pekin Anlaşması’nı 55 ülke imzalamış, Türkiye’nin imzası yok.
Uluslararası Aktörler Federasyonu-FIA konuyla ilgili tüm farkındalık yaratmak amacıyla bir sosyal medya kampanyası düzenliyor. 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Hakkı Günü boyunca tüm görsel işitsel sanatçıların mailin ekindeki görselin çıktısını alarak, örnek fotoğrafta olduğu gibi selfie çekip Twitter, Facebook gibi kişisel sosyal medya hesaplarından, sayfalarından veya web sitelerinden yayınlamalarını tavsiye ediyor.

derya-durmaz
DERYA DURMAZ


Fotoğrafları sosyal medya hesaplarınızdan, web sitelerinizden yayınlaylayabilirsiniz; bu anlaşmaya imza atılması için sanatçılar tarafından ortak bir kampanya başlatıldı..
Bu kampanya kapsamında, Çektiğiniz fotoğrafı aşağıdaki örnek mesajla Twitter ve Facebook üzerinden paylaşabilir ve FIA’nın abussche@fia-actors.com adresine mail atabilirsiniz.
Telif hakkımız için @WIPO Pekin Anlaşması imzalansın!‪#‎DunyaFikriMulkiyetHakkiGunu‬ @KulturTurizmBak @FIA_actors @BiroyMB
Anlaşma hakkında daha detaylı bilgi için İngilizce http://beijingtreaty.com/sitesini ziyaret edebilirsiniz.

CANSET
CANSET

ASLI ŞAHİN
ASLI ŞAHİN

EMRE YETİM
EMRE YETİM

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.