GERÇEK HAYATTAN ALINMIŞTIR ICI – CNN MONTPELLIER

0

Konsept, Koreografi, Sahneleme ve Kostüm: Christian Rizzo  Özgün Müzik: Didier Ambact, King Q4 Canlı Müzik: Didier Ambact, King Q4 Işık Tasarımı: Caty Olive Sanat Asistanı: Sophie Laly Genel Müdür:Jérôme Masson Ses Yönetimi: Vanessa Court Işık Yönetimi ve Video: Samuel Dosière, Érik Houllier Performans: Fabien Almakiewicz, Yaïr Barelli, Massimo Fusco, Miguel Garcia Liorens, Pep Garrigues, Kerem Gelebek, Filipe Lourenço, Roberto Martínez
D_apres_une_01

Christian Rizzo, 2004’te İstanbul’da bir festivalde izlediği bir halk dansının anılarından esinlenerek yarattığı bu yapıtı, eril Türk halk danslarının kendisinde uyandırdığı duygular üzerine kurmuş. Bu hisleri gerçek hayattan alınmıştır’aaktaran Rizzo, dansın toplumlarla nasıl bir ilişki kurduğunu ve hareketlerin insanları birbirine nasıl bağladığını inceliyor. Koreografiye incelikli ve içten bakışlı yaklaşımıyla bilinen Rizzo’nun bu ateşli ve dinamik çalışması onun alışıldık tarzından kopuyor. gerçek hayattan alınmıştır’daki hareketler ve müzik, hem popüler hem de çağdaş formlara “oyuncu” bir yaklaşımı içeriyor. Rizzo, bir yandan halk danslarından yararlanırken bir yandan kendi koreografilerinde sürdürdüğü düşme ve dokunmaya odaklanıyor. İşe minimal ve törensel hareketlerle başlayan dansçılar, makineli tüfek havasında çalan ve seyirciyi geleneksel bir rock coşkusuna doğru götüren iki davulcunun çekim gücüne kapılıyor.

Yaklaşık 70′ sürer; ara yoktur.

Gösteri Sonrası: Christian Rizzo ile söyleşi (26 Mayıs)

Zorlu PSM Drama Sahnesi

26 Mayıs Perşembe 20:30
27 Mayıs Cuma 20:30

Biletler: 150, 120, 90 TL | Öğrenci: 40 T

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.