DÜMBÜLLÜ ÖDÜLÜ NECLA UYGUR’UN

0

Bu yıl 36’ncısı düzenlenen ‘İsmail Dümbüllü Ödül Törenleri’ önceki gün yapıldı. Ödülü bu yıl ‘Marko Paşa’ oyunundaki performansıyla Necla Uygur aldı

1216854_620x410

Her yıl 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde, Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından verilen İsmail Dümbüllü ödülü, bu yıl Necla Uygur’a veriliyor. Bu yıl 36. İsmail Dümbüllü Ödülünü alacak olan Sanatçı “Marko Paşa” adlı oyunda göstermiş olduğu performanstan dolayı bu ödülü almaya hak kazandı. İlk olarak 1981 yılında Müjdat Gezen Tarafından verilmeye başlanan bu ödülü Münir Özkul almıştı. 1991 yılından itibaren, Müjdat Gezen, kendi adını taşıyan sanat merkezini kurduktan sonra öğrencilerinin seçtiği adaylar arasından ödül sahibini belirlemeye başladı. İsmail Dümbüllü Ödülü, son olarak geçtiğimiz yıl Yavuz Şeker’e verilmişti.

Bu yıl gene 27 Mart  Pazar günü , Kadıköy Bahariye’de, Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda saat 15.30 ’da düzenlenecek olan törenle ödül sahibine verildi.

ÖDÜL TÖRENİNDEN

MÜJDAT KÖTÜ GÜN DOSTU’

Usta tiyatrocu Nejat Uygur’un rahatsızlığında haftada bir kere mutlaka görüştüklerini söyleyen Müjdat Gezen için “Kesinlikle kötü gün dostu, iyi gün dostu değil” diyen anne Uygur’a takılan Gezen, “Kız bugün iyi gün” dedi. Bu özel gecede annesini yalnız bırakmayan Süheyl Uygur, “Tabii ki annemin hakkı bu ödül. Yıllardır Nejat Uygur Tiyatrosu’nu sırtında taşıyan sanatçılardan biri Necla Uygur. Annemizle gurur duyuyoruz” dedi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.