İSTANBUL MODERN’DE KADINLAR GÜNÜ

0

İstanbul Modern, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kapılarını tüm kadınlara açıyor. İstanbul Modern, 8 Mart günü kadınlara özel atölye çalışması, film gösterimi ve rehberli turu ücretsiz olarak düzenliyor.

 

Saat 15:00 ile 16:45 arasında  İngiltere’de kadınların oy hakkı mücadelesini konu alan ‘Diren! (Suffragette)’ adlı film gösteriliyor.

Saat 16:00 ile 17:00 arasında düzenlenecek olan kadınlara yönelik atölye çalışmasında katılımcılar, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak bir duvar resmi oluşturacak. Çalışma, duygu ve düşünceleri görselleştirmenin yollarının araştırılmasına ve sanatsal ifadenin özgürleştirici unsurlarını keşfetmeye odaklanıyor.

kadınlar-günü

Saat 17:00 ile 17:45 arasındaki kadınlara özel düzenlenen rehberli tur ise modern ve çağdaş sanat alanında üretim veren 10 kadın sanatçının çalışmasını kapsıyor. İstanbul Modern’in koleksiyon sergisi ‘Sanatçı ve Zamanı’nda yer alan Aliye Berger’in gravürleri, Semiha Berksoy’un ‘Hapishanede Ziyafet’,  Nilbar Güreş’in ‘Soyunma’, Hale Tenger’in ‘Strange Fruit’, Handan Börütecene’nin ‘Kendini Bana Getir’, Selma Gürbüz’ün ‘Silik Kostüm’ ve ‘Otoportre’, İnci Eviner’in ‘Yeni Vatandaş I-II-III’, Nil Yalter’in ‘Başsız Kadın ya da Göbek Dansı’, Fahrelnissa Zeid’in ‘Cehennemim’, Nur Koçak’ın ‘Cahide’nin Öyküsü’ adlı yapıtlarının incelenmesine odaklanan rehberli tur, 45 dakika sürüyor.

Atölye ve rehberli tur için rezervasyon ve detaylı bilgi 0212 334 73 41 numaralı telefondan alınabilecek.

Ayrıca İstanbul Modern Sanat Müzesi koleksiyonunda yer alan yapıtlardan esinlenerek hazırlanan özel tasarım ürünler de Kadınlar Günü’ne özel bir seçkiyle sunuluyor.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.