Dünyanın en saygın dörtlülerinden biri Artemis Quartet ve “çellonun yıldızı” olarak nitelendirilen Gautier Capuçon uluslararası çapta övgü toplayan işbirliklerini  İstanbul Müzik festivali’ne taşıyor.

Gramophone, Diapason d’Or ve Echo ödülleri sahibi Artemis Quartet, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Japonya ve Avustralya’daki belli başlı müzik merkezlerine ve festivallere konuk olmasının yanı sıra 2011 yılında Viyana Konzerthaus’un Yerleşik Topluluğu ilan edildi. Özellikle Beethoven’ın eserlerini yorumlamadaki ustalıkları nedeniyle Beethoven Evi Onur Üyeliği’ne kabul edilen topluluk, hem bestecinin müziğine olan bağını hem de 20. yıldönümünü kutlamak üzere 2009’da başlayan ve iki sezon süren Avrupa turnesinde Beethoven’ın tüm yaylı dörtlülerini seslendirdi. Çellonun yıldızı Capuçon ise dünyanın önde gelen orkestralarına solist olmasının yanı sıra resitaller ve oda müziği konserleriyle Avrupa’nın önemli salonlarına ve festivallerine konuk oluyor; Martha Argerich, Daniel Barenboim, Mikhail Pletnev, Yuja Wang, Yuri Bashmet, Angelika Kirchschlager, Ebéne Kuartet gibi solist ve topluluklarla çalıyor.

Artemis-Felix-Broede1

13 Haziran Pazartesi – Süreyya Operası – 20:00

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.