VARŞOVA FİLARMONİ ORKESTRASI İSTANBUL’DA

0

VARŞOVA FİLARMONİ ORKESTRASI – HERBERT SCHUCH

17 Haziran Cuma – İş Sanat Konser Salonu – 20:00

İstanbul Müzik Festivali’nin bu yılki Yerleşik Konuk Orkestrası Varşova Filarmoni Orkestrası, iki konser verecek. Varşova Filarmoni Orkestrası’nın ilk konserinin solisti günümüz klasik müzik dünyasında heyecan uyandıran piyanistlerden Herbert Schuch olacak.

HERBERT SCHUCH

Konserde son yılların en önemli müzikal keşfi Polonyalı besteci Weinberg’in 4. Senfonisi’nin de Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek. İki yıl üst üste Echo Klassik ödülü kazanan Schuch, Londra Filarmoni’den Tokyo NHK Senfoni’ye, Camerata Salzburg’dan Danimarka Radyo Senfoni’ye pek çok orkestra ile Pierre Boulez, David Foster, Yannick Nézet-Séguin, Valery Gergiev gibi şefler yönetiminde çalıyor. Avrupa’nın köklü orkestralarından Varşova Filarmoni Orkestrası ağırladığı Edvard Grieg, Vladimir Horowitz, Otto Klemperer, Sergei Prokofiev, Sergei Rachmaninov, Richard Strauss, Anne-Sophie Mutter, Gidon Kremer, Martha Argerich ve Simon Rattle gibi günümüzün büyük şef ve solistleriyle 20. yüzyıl müziğinin canlı tanığı. Beş kıtada 140’a yakın turne gerçekleştirmiş olan Varşova Filarmoni Orkestrası, 50’den fazla albüm içeren diskografisiyle Grammy dâhil pek çok ödül sahibi.Jacek Kaspszyk yönetimindeki Varşova Filarmoni Orkestrası’nın Rachmaninov’un Paganini’nin bir Teması Üzerine Rapsodi’sinde Herbert Schuch’a eşlik edeceği konserde, orkestra gerçekleştireceği Türkiye prömiyerinin yanı sıra festivalin “Eğer Müzik Aşkın Gıdasıysa, Durmadan Çalınız”  temasına gönderme yapmak üzere Çaykovski’nin ilk başyapıtı sayılan, Shakespeare’in Romeo ve Juliet’inden ilham alarak bestelediği Fantezi Uvertürü’nü de seslendirecek.  Konsere Doğru etkinliği kapsamında konser öncesinde 19.00’da Aydın Büke program hakkında bilgiler verecek ve Weinberg’i tanıtacak.

Warsaw_Phil_Orchestra_and_Choir_Copyright_Dominik_Skurzak

VARŞOVA FİLARMONİ ORKESTRASI – GAUTIER CAPUÇON

18 Haziran Cumartesi – İş Sanat Konser Salonu – 20:00

Varşova Filarmoni Orkestrası, ikinci konserinde yıldız viyolonselci Gautier Capuçon ile 19. yüzyıl Avrupa’sının büyük bestecilerinin sevilen eserlerini seslendirmesinin yanı sıra Shakespeare’den ilham almış iki başyapıtla festival temasına gönderme yapacak.

GautierCapucon_c_NicolasBrodardJacek Kaspszyk yönetimindeki Varşova Filarmoni Orkestrası, pek çok müzisyenin gösterişli bir viyolonsel konçertosu olarak nitelendirdiği Saint-Saëns’ın 1 numaralı Viyolonsel Konçertosu (ile Massenet’nin Meditasyon’unda, kuşağının önde gelen viyolonselcilerinden Gautier Capuçon’a eşlik edecek. BBC Music dergisinin “zarafet ve gösteri sanatının ideal bileşimi” olarak tarif ettiği Capuçon, Berlin Filarmoni’den New York Filarmoni’ye, Amsterdam Concertgebouw’dan Tokyo NHK Senfoni’ye dünyanın dört bir yanında önemli orkestralara düzenli konuk oluyor. Bol ödüllü sanatçı viyolonsel repertuarının başyapıtlarını içeren geniş diskografisiyle de dikkat çekiyor. Dikmen Gürün’ün Shakespeare üzerine konuşacağı Konsere Doğru etkinliği de 19:00’da.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.