BİRLİKTE MÜZİK YAPMAMIŞ SANATÇILAR BULUŞUYOR

0

FESTİVAL BULUŞMASI: TRIO ARTE – GERARD CAUSSE

İstanbul Müzik Festivali’nin daha önce birlikte müzik yapmamış sanatçıları festival kapsamında ilk kez bir araya getirdiği, Festival Buluşmaları serisinde bu yıl üç genç virtüözden kurulu Trio Arte, ünlü viyolacı Gérard Caussé ile buluşuyor.

Konserde Özkan Manav’ın İstanbul Müzik Festivali’nin siparişi üzerine yazdığı yeni bestesi Ludus Modalis’in de dünya prömiyeri yapılacak. Güher-Süher Pekinel’in ‘Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler’ projesi kapsamında desteklediği, genç yaşlarında büyük başarılara imza atmış üç müzisyenden 19 yaşındaki Veriko Tchumburidze, 2012 yılında 7. Çaykovski Genç Müzisyenler Yarışması’nda kazandığı birincilikle uluslararası çapta dikkat çekti ve 41. İstanbul Müzik Festivali Açılış Konseri’nde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile birlikte sahne aldı. 2011 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni seçilen Dorukhan Doruk, Witold Lutoslawski Uluslararası Viyolonsel Yarışması’nda ikincilik kazandı.

YUNUS TUNCALI / VERIKO TCHUMBURIDZADE / DORUKHAN DORUK / FOTOGRAF MUHSIN AKGUN
YUNUS TUNCALI / VERIKO TCHUMBURIDZADE / DORUKHAN DORUK / FOTOGRAF MUHSIN AKGUN

Doruk, Viyana Konzerthaus, Zürih Tonhalle gibi Avrupa’nın tanınmış salonlarına ve Bodensee, Verbier, Schleswig-Holstein Festivalleri’ne konuk oldu ve 42. İstanbul Müzik Festivali Açılış Konseri’ni gerçekleştirdi. Solistliği ile olduğu kadar oda müzisyenliğiyle de uluslararası alanda kendini gösteren 23 yaşındaki Yunus Tuncalı ise Musica Mundi Yaz Oda Müziği Festivali ve Pablo Casals Oda Müziği Festivali dâhil, çeşitli uluslararası festivaller ve müzik merkezlerinde konser verdi.

secili_2_GC_photo_2

Bu üç genç virtüöz, en büyük viyola virtüözlerden biri Gérard Caussé ile birlikte aynı sahneyi paylaşacak. Charles Cros Akademisi Büyük Ödülü, Gabriel Fauré Ödülü ve SACEM Ödülü ile taçlandırılmış 40’ı aşkın albümü kapsayan bir diskografiye sahip olan Caussé, Gidon Kremer, Maxim Vengerov, Frank Peter Zimmermann, Renaud ve Gautier Capuçon ile sık sık bir araya geliyor.

15 Haziran Çarşamba – Sent Antuan Alt Kilisesi – 20:00

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.