Piyanistin Shakespeare’in Romeo ve Juliet, Bir Yaz Gecesi Rüyası ve Kral Lear eserlerinden esinlenmiş büyük bestecilerin eserlerini seslendireceği gecede, Türk tiyatrosunun usta isimi Tilbe Saran ile genç kuşağın yetenekli oyuncularından Mert Fırat bu oyunlardan sahneler canlandıracak.

Alexey Volodin photo:Marco Borggreve
Alexey Volodin
photo:Marco Borggreve

10 Haziran Cuma – Sent Antuan Alt Kilisesi – 20.00

44. İstanbul Müzik Festivali’nin teması ile aynı adı taşıyan bu özel proje, gücünü Shakespeare’in ölümsüz eserlerinden, Rus piyano okulunun yeni temsilcilerinden Alexei Volodin’in müzikal hassasiyetinden ve usta tiyatrocular Mert Fırat ile Tilbe Saran’ın etkileyici oyunculuklarından alıyor. Alexei Volodin, 2003 yılında Geza Anda Yarışması’nda kazandığı birincilik ile adım attığı kariyerinde, New York Filarmoni, Leipzig Gewandhaus ve Londra Senfoni gibi dünyanın önde gelen orkestralarıyla konserler veriyor. Geçtiğimiz sezon Mariinsky Tiyatrosu’nun yerleşik sanatçısı olan Volodin, Beethoven Piyano Konçertoları Maratonu ve Prokofiev’in tüm konçertolarını seslendirdiği konserleriyle dünya basınında övgü dolu yorumlarla yer aldı. Piyanistin Shakespeare’in Romeo ve Juliet, Bir Yaz Gecesi Rüyası ve Kral Lear eserlerinden esinlenmiş büyük bestecilerin eserlerini seslendireceği gecede, Türk tiyatrosunun usta isimi Tilbe Saran ile genç kuşağın yetenekli oyuncularından Mert Fırat bu oyunlardan sahneler canlandıracak.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.