Oyunlarını Şermola Performans’ta sahneleyen Destar Tiyatro Şubat ayında tek kişilik iki oyun sunuyor.

di-tuwalete

Di Tuwalete’de’, Kürt edebiyatında önemli bir yere sahip olan Rênas Jiyan’ın ‘Di Tuwaletê de’ oyunundaki ‘Xwekuj’ karakterinin monologlarından oluşuyor. Yazar, dramatik bir kurgusu olan ve dört farklı karakterin monologlarından oluşan oyuna dilenirse her bir karakterin tek kişilik oyun şeklinde tasarlanabileceği notunu düşmüştür.

“Keşke bedenimdeki etin bir cebi olsaydı da fotoğrafını oraya koysaydım ve beraberimde mezara götürseydim. Acaba mezar da bu tuvalet kadar dar mı olacak? Toprağı hak etmiyorum ben. Eğer leşimi toprağa gömerlerse, toprak kirlenecek. Beni yakmaları gerekiyor. Doğrusu beni öldüren şey, intiharım değildir, arkamda kalacak namussuzluk hikâyesidir; yüreğinden vurulmuş bir yaş, kirlenmiş bir isim, kirlenmiş bir hayatın hikâyesi.

Yöneten: Mîrza Metîn, Dramaturg: Berfîn Zenderlioğlu, Oynayan: Alan Ciwan

Kürtçe oyunda Türkçe üst yazı kullanılıyor.

2-9-16-23 Şubat Salı günleri, saat: 20:30

Dil Kuşu’, Destar Tiyatro’nun Mîrza Metin tasarımıyla geçen sezon başlattığı,  İrfan Güler ve Pepa Baamonde’nin Türkçeye çevirdikleri Galisya’lı yazar Sèchu Sende’nin ‘Rüyalarımda Bile Dilimi Kaybetmeyeceğim’ adlı öykü kitabından hareketle hazırlanan ‘Dil Oyunları’ projesinin üçüncü prodüksiyonu. Sesle ve dille derdi büyük bir dünyanın içinden anlatılan bir masal… Ağacı, toprağı uyandıran, uyandıkça kanatlanan bir kuşun, dil kuşunun masalı…. “Düşle başlayan, sabrın, sırrın ve ateşin imtihanından geçip bir kızın hevesli ağzında biten” masaldan kurulmuş bir oyun. 

img_2483

Yazan: Pelin Temur, Yöneten: Ayşenil Şamlıoğlu, Oynayan: Tülin Özen, Müzik: Çiğdem Erken, Yardımcı Yönetmen: Burcu Salihoğlu, Işık tasarımı: Alev Topal, Sahne ve kostüm tasarımı: Tomris Kuzu, Hareket tasarım:Esra Yurttut.

11-18 – 25 Şubat Perşembe günleri, saat: 20:30

Oyunlar 60 dakika.

Biletler: Öğrenci 25TL, Tam 35 TL

Şermola Performans

İstiklal Caddesi, İmam Adnan – Nane Sokak  No:5, Kat:2, Beyoğlu/ İstanbul

Tel: 0507 818 21 51

Web: www.sermolaperformans.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.