‘FAUST’ KADIKÖY SÜREYYA OPERASI’NDA

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_7.php on line 20

Opera severlerin merakla beklediği orkestra şefliğini Roberto Gıanola’nın yaptığı Recep Eryılmaz’ın sahneye koyduğu  ‘Faust operası’ 13 Şubat 2016 tarihinde saat 20.00’da prömiyer yapacak.

ilk gösterim için biletleri bulamayan Opera severler üzülmesinler Şubat ve Mart Ayları için yer ayırabilirler. Faust 16-17-18-20 Şubat 2016 tarihlerinde ve 26-29 Mart 2016 tarihlerinde Kadıköy Süreyya Operası’nda saat 20.00’da seyircisiyle buluşacak. Beyhan A.Murphy’in Koreografisini üstlendiği Operanın Kostümleri gizem Betil imzalı, Dekorlarını ise Efter Tunç yaptı. Marco Morone’nin koro şefliğini üstlendiğı gösterinin koroeografisi Beyhan Murhy’e ait.

1964_Faust_operasi_3 (1)
Yaşlı Dr. Faust için; yaşamın bir anlamı kalmamıştır artık. Ölümü düşünürken şeytan Méphistophélès gelir; aralarında pazarlık sonucu Faust’u gençleştirmeyi vaat eder. Faust, ruhunu satma koşuluyla bu teklifi onaylar.Savaşa gidecek olan Valentin, kız kardeşi Marguerite ile vedalaşır. Siébel, bu süre zarfında onunla ilgilenecektir. Çevresiyle alay eden Méphistophélès ise dünyada sadece altının bir anlam taşıdığını söyler; söz Marguerite’ye geldiğinde Valentin kılıcını çekmiştir; ancak sonuç alması mümkün değildir. Faust, bu arada oraya gelen Marguerite’ye aşık olur. Méphistophélès’in kehaneti doğru çıkmış, Siébel’in dokunduğu her çiçek anında solmaya başlamıştır; büyü kutsal suyla bozulur.

Méphistophélès, yanında Faust ile birlikte gelir; Siébel’in çiçeklerinin hemen ötesine mücevher kutusunu bırakır. Marguerite bu pırlantalara hayran olur. Komşusu Marthe bu değerli armağana sahip çıkmasını söyler. Marguerite ile Faust arasında aşkın başlaması için her şey hazırdır. Kız kardeşinin bu ilişkisine içerleyen Valentin, kendisiyle alay edilmesi üzerine Faust’a kılıcını çeker; ancak ölümüyle noktalanacak bir girişimdir bu. Valentin son nefesini verirken Marguerite’yi lanetler.Sevgilisi tarafından terk edilen Marguerite hamiledir; kilisede acısını dindirmeye çalışırken yine Méphistophélès’in gölgesi üzerine düşer. Méphistophélès, düşsel yaratıklarla dolu Walpurgis Gecesi’ne sürükler Faust’u; ansızın, çocuğunu öldüren Marguerite’nin hayali görünür. Faust, Méphistophélès’in yardımına muhtaçtır. Hapishanede Faust’un sesiyle uyanan Marguerite, Méphistophélès’in de yer aldığı sahnede yaşadıklarının muhasebesini yapmaktadır. Daha sonra yere yığıldığında içeri melekler girer; Faust’a kalan tek şey, ödemek zorunda olduğu borcudur.

LE DOCTEUR FAUST ERDEM ERDOĞAN , HÜSEYİN LİKOS
MÉPHISTOPHÉLÈS ZAFER ERDAŞ , TUNCAY KURTOĞLU , GÖKHAN ÜRBEN
VALENTIN CANER AKGÜN , ALPER GÖÇERİ
WAGNER UTKU BAYBURT , B.NOYAN COŞGUN
MARGUERITE AYTEN TELEK , GÜLBİN K. GÜNAY
SIEBEL E.ÖZGE BELEN , DENİZ ERDOĞAN LİKOS
MARTHE NESLİŞAH PEKİN , NURSEL DİNLER

 

Not: fotoğraf 1964 yılında Faust operasına ait. Bu yılın faust Operasının fotoğrafları henüz elimize geçmediği için arşivden seçtik.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.