Afganistan’ın ‘yağmur ormanları’nda kaybolan bir ordu mensubunun izini süren askerler bu yolculukta, Avrupa’nın yakın geçmişine ironik bir bakış getiren farklı karşılaşmalar yaşarlar. Bu karşılaşmalar demokrasi ve uygarlık adı altında oluşturulan ikiyüzlü yaklaşımı da açığa serer. Yolculuğun kendisi ise askerleri tüm zıtlıklardan öte, gösterişsiz gerçeklere; yoksulluk ve kendileriyle yüzleşmeye götürecektir.

Joseph Conrad’ın “Karanlığın Kalbi” romanından ve Francis Ford Coppola’nın “Apocalypse Now” isimli filminden esinlenen oyun, ‘uygar batı’ ve ‘az gelişmiş doğu’ meselesine bugünün dinamikleri ile yaklaşıyor.

Almanya’nın genç kuşak oyun yazarlarından olan Wolfram Lotz’un 2014 yılında yazdığı “Gülünç Karanlık”, Türkiye’de ilk kez BBT’de sahneleniyor. Oyun Almanya’da pek çok ödüle değer görüldü.

“Başlangıçta her şey kapkaranlıktı ve hiçbir şey oluşmamıştı ve Tanrı dedi ki: Bu karanlık ve bu hiçlik yeterli değil. Ve Tanrı büyük bir makineli tüfek yarattı, ve bir pikap kamyonet yarattı, ve mühimmat üreten bir Alman Firması yarattı, ve makineli tüfeği pikapın yükleme yerine monte etti ve mühimmatla karanlığa deli gibi ateş açtı, gökyüzü böyle oluştu.„

TARİH: 25-26 ŞUBAT TURHAN TUZCU SAHNESİ SAAT:20:30

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.