ANKARA DEVİNİM TİYATRO’ dan YENİ OYUNBEN FRIDA KAHLO “OTOPORTRE”

0

ANKARA DEVİNİM TİYATRO’ dan YENİ OYUN
Oynadıkları her oyunda yeni bir çıta yakalayan Ankara Devinim Tiyatrosu bu sezonda iddialı bir yapımı sahneye taşıyor. Ekip daha öncede Bernard Marie Koltés’İn Yazdığı ROBERTO ZUCCO ,  Bertolt Brecht – MUHBİR, Eugéne Ionesco – İKİ KİŞİLİK HIRGÜR gibi oyunları seyircisi ile buluşturdu.

Oyunu sahneye koyuşlarındaki temel aldıkları ilke tiyatroya seyirci olarak değil tiyatrocu gözüyle bakıp, tiyatroya farklı bir boyut kazandırmak. Devinim Tiyatrosu,  sahneledikleri oyunlarını bir festival oyunu niteliğinde olmasını hedefliyor.

 Devinim Tiyatro 5. Sanat yılında Meksika’ lı ünlü ressam Frida KAHLO’ nun yaşam öyküsünü sahneye taşıyor. Ahmet YAPAR’ ın yazıp yönettiği oyunda Frida KAHLO’ yu Fatmanur İSMAİLÇEBİ oynuyor. Oyunun müzik düzenlemesi Didem DOĞAN ve Abdullah Demir ÇİÇEK’ e ait.

  
Oyun, Frida KAHLO’ nun Meksika’ da gerçekleştirdiği ilk ve son resim sergisinde geçmekte. Frida’ nın yaşadığı acı, aşk, resim ve devrim dolu yaşam öyküsünü Frida’ nın kendini ağzından izleyiciye aktarıyor. Çocukluğundan ölümüne kadar çektiği acılar, yaşadığı inişli çıkışlı aşklar ve komünist kimliğiyle içinde bulunduğu eylemleri resmeden, yazan Frida’ nın hikâyesi 14 Mart ve 28 Mart 2016 Pazartesi 20.00′ da Ankara Devlet Tiyatrosu AKÜN SAHNESİ’ nde izleyici karşısında olacak.
Oyunun biletleri biletinial.com adresinde. 

Detaylı bilgi ve gişe / rezervasyon için 0535 475 05 68 nolu telefondan bilgi alınabilir.
BEN FRIDA KAHLO TEASER  

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.