BİLKENT SENFONİ’DEN ‘BİTMEMİŞ SENFONİ’LER

0

Bilkent Senfoni Orkestrası’nın 12 Aralık konserini Zubin Mehta’nın “izlenmesi gerek”, Hermann Michael’in “belki de Mitropoulos’tan sonra Yunanistan’dan çıkan en etkileyici şef” diye nitelendirdiği Yunan kadın şef Stamatia Karampini yönetecek. Konserin solisti Gramofon’un “hem sahip olduğu büyük dayanıklılık kaynağından hem de kendisine sunulan her şeyin gözü kara bir dengini yaratma yeteneğinden beslenen müthiş bir müzisyen” diye tanımladığı Japon kemancı Sayaka Shoji. Sanatçı keman literatürünün en önemli eserlerinden Sibelius’un ‘Op.47, Re minör Keman Konçertosu’nu seslendirecek.

indir

 

Bilkent Senfoni Orkestrası konserin ikinci yarısında Britanyalı müzikolog Barry Cooper’ın Beethoven’in 1822-’25 yıllarında yaptığı eskizlerden derleyerek düzenlediği Beethoven’in ‘10. Senfoni’sinin birinci bölümü ile Schubert’in ilk iki bölümünü tamamladığı ‘Bitmemiş’ olarak isimlendirilen ‘Si minör, 8. Senfoni’sini seslendirecek.

15. Tchaikovsky Yarışması üçüncüsü Alexandra Conunova’nın konzertmeister olarak katıldığı konser 12 Aralık Cumartesi günü Bilkent Konser Salonu’nda saat 20:00’de başlayacak. Konserin biletleri; www.biletiva.com  adresinden temin edilebilek. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane’den ücretsiz servisler kalkacak.

Bilkent Konser Salonu Gişesi Tel: 290 1775 / www.bso.bilkent.edu.tr

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.