TİYATRO PERA SEZONU “BEN SENİM” OYUNU İLE AÇIYOR

0

Tiyatro Pera sezonu Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği “Ben Senimoyunuyla 17 Ekim’de açıyor.

Tiyatro Pera’nın yeni oyunu “Ben Senim” 17 Ekim’de prömiyer yapıyor. Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği, dramaturgisini Şafak Eruyar’ın, dekorunu Hazal Günal’ın, kostümünü Nilüfer Moayeri’nin, ışık tasarımını Zeynep Özden’in yaptığı oyunda görev alan oyuncular: Volkan Aktan, Erdinç Anaz, Zeynep Özden, Başak Meşe, Gamze İpek.

Üniversite yıllarından bu yana dostlukları süren, otuzlu yaşlarda, ’80 kuşağından beş arkadaş, bir akşam yemeğinde bir araya gelirler. Her biri kariyer yapmış bu kişiler, metropol yaşamının hızı ve karmaşası içinde, mesleki başarı peşindedirler. Ancak özel yaşamlarında ve özel ilişkilerinde başarısızdırlar.

Geceyi evinde organize eden bekar ve zengin mirasyedi Turgay; internet girişimcisi, yeni baba olmuş ve boşanmış Mert; halkla ilişkiler uzmanı, küçük oğluyla yaşayan dul Füreya; reklam sektöründe yüksek kariyer yapmış bekar Seçil; eski hocasıyla evli, mesleğini yapmayan avukat Alev. Bu beş kişi de yüksek özgüven sahibi, neşeli, olaylara ve kendilerine kısmen alaycı bakabilen, görünüşte güzel bir yaşamı olan insanlardır.

nesrin-kazankaya
OYUNU YAZAN VE YÖNETEN: NESRİN KAZANKAYA
Gösterdikleri kimlik gerçekten kendileri midir yoksa kurguladıkları bir görüntüye mi kendilerini inandırırlar? Yaşamları kendi seçimleri midir? Sıkı dostlar, ilişkilerini de kendi öz yaşamları gibi, kurguladıkları bir görüntüye mi dönüştürmüşlerdir? Yoksa tüm sorunların nedeni, yaşamın onlara kurduğu tuzaklar mıdır?

Beş arkadaşın buluşması, içki ve yemekle, sohbet ederek, dans edip, oyunlar oynayarak, eski günleri anarak mutlu ve eğlenceli başlar.  Gece ilerledikçe, sırlar, çatışkılar ortaya çıkar. Alkolün de etkisiyle geçmişin bilinmeyen, dile gelmeyen gizleri, zaafları, hesaplaşmayı kaçınılmaz kılar. Geçmişlerinden taşıdıkları travmalar, geleceğe yönelik kararlarını da biçimlendirmektedir. Kendi mutsuzluklarını dile getirirken birbirlerini de incitirler. Toplantı, ilk kez yapılan büyük bir hesaplaşmaya dönüşür. İtiraflar, suçlamalar, geçmişin ağır yükleri ve takıntılar, seks ve şiddetin gölgesinde dile gelir. Dostlar meclisi, eğlenceden hüzne, kahkahadan gözyaşına, sabahı karşılar.

Metropolde yaşayan  beş arkadaşın yalnızlıkları, çaresizlikleri, sevgisizlikleri, hayal kırıklıkları, umutları, beklentileri, aşkları, eğlence ve hüznün iç içe geçtiği bir bahar akşamı dile gelir. Ancak yaşam bırakıldığı yerden davam etmek zorundadır.

Tiyatro Pera 2015 Ekim Oyun Programı

17 Ekim Cumartesi                Saat 20.00   ‘Ben Senim‘ Prömiyer

18 Ekim Pazar                        Saat 18.30   ‘Ben Senim

24 Ekim Cumartesi                Saat 20.00   ‘Ben Senim

25 Ekim Pazar                        Saat 20.00   ‘Ben Senim

PAYLAŞIM
Önceki İçerikYAŞAR İLKSAVAŞ/ TARİHİN PENCERESİNDEN MASALSI BİR METİN :  HAYAL-İ TEMSİL
Sonraki İçerikEN YENİ ALMAN FİLMLERİ GOETHE ENSTİTÜSÜ’NDE
YAZAR VE ÇEVİRMEN 1949 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi, Galatasaray İktisadî ve Ticarî Bilimler Akademisi'ni bitirdi. İşletme İktisadı Enstitüsü'nde master yaptı. Kom Tekstil ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş.'de 29 yıl idarî ve malî işler müdürlüğü ve genel müdür muavinliği yaparak üst düzey görevlerde çalıştı ve aynı fabrikadan emekli oldu. Yaşamının uzunca bir döneminde İhsaniye Altsokak'ta, ailesiyle oturdu. Üniversite yıllarında tiyatro ve kitap eleştirileriyle denemeler yazmaya başladı. Sonra yalnızca tiyatro eleştirileri yazmayı sürdürdü. Yine üniversite yıllarında başladığı çevirmenliği de hiç bırakmadı ve 2000 yılında emekli olduktan sonra çeviriye ağırlık verdi. Yeni Gazete, Hürriyet, Dünya, Hürgün, Yeni Ortam, Gazette 13, Son Saat gazetelerinde tiyatro ve kitap eleştirileri, Cumhuriyet gazetesinde derleme ve derleme çevirileri yayınlandı. Hürriyet Gösteri, Tempo, Papirüs, Yeni Dergi, Yeni Ufuklar, Oluşum, Yeni İş Dünyası, Çağdaş Sanat, Aylık, Best, Downtown dergilerinde 1970'den bu yana tiyatro eleştirileri ve diğer yazıları yayınlandı. De Yayınevi, Can Yayınları, Gelişim Yayınları, Bilgi Kitabevi, Kelebek yayınları, Altın Kitaplar, Doğan Kitap, Everest ve Oğlak yayınlarında elliye yakın çevirisi çıktı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.