SEMAVER KUMPANYA’DAN KAÇIRILMAYACAK OYUNLAR

0

2002 yılında Işıl Kasapoğlu tarafından kurulan Semaver Kumpanya, 14.Sezona dopdolu bir programla merhaba diyor.

Semaver Kumpanya,  Ekim ayında “KUŞLAR”  “METOT ” ve “VERİLER ” oyunlarıyla sezonu açıyor.

 

“KUŞLAR”

 

Aristofanes’in klasik eseri “Kuşlar” Semaver Kumpanya tadında, modern bir uyarlama ve sahnelemeyle, kalabalık bir kadroyla, seyircisine seyirci katıyor.

Yavuz Pekman tarafından uyarlanan, Volkan M. Sarıöz’ün yönettiği oyununun müziklerini Okan Kaya, koreografisini Ebru Cansız tasarladı.

Kuşlar 2

Aristofanes’in en bilinen oyunu ve dünya klasiklerinin en önemli eserlerinden biri olan “Kuşlar”, yazıldığı günden bu yana 2500 yıl geçmesine rağmen hem geçmişe

hem de günümüze ışık tutmaya devam ediyor. Oyun, Atina devletinde yaşayan iki arkadaşın savaşlardan, adaletsizliklerden ve yönetimin keyfi tutumlarından bezerek,

kendilerine yeni bir yurt aramalarıyla başlar. Ancak, bir ütopyanın peşine düşen iki arkadaş, hayalini kurdukları yeni düzende, kendi kaçtıkları tuzaklara düşmekten

kurtulamazlar. Semaver Kumpanya’nın yeni “Kuşlar” yorumu, komedyanın özünde bulunan taşlama, doğaçlama, satirik tavır, müzik ve dans kullanımı gibi unsurları,

bize ait geleneksel komedi türlerindeki karşılıklarıyla yeniden ele alıyor.

 

Oyun, 9-10 Ekim (Cuma ve Cumartesi), 16-17 Ekim (Cuma ve Cumartesi), 31 Ekim Cumartesi saat 20:30’da Çevre Tiyatrosunda sahnelenecek.

 

“METOT”

 

Gerek rejisi, gerek oyunculuk kalitesiyle çok beğenilen “METOT”, İspanyol yazar Jordi Galceran’ın yazdığı ve Serkan Keskin’in sahnelediği oyunda Serkan Keskin,Sarp Aydınoğlu, Sezin Bozacı ve Mustafa Kırantepe oynuyor. İş görüşmesine gelen dört kişi,bir şirketin toplantı odasında, tüm hünerlerini ortaya koyup, işi kapmak için gizem dolu çeşitli sınavlardan geçiyorlar.Günümüz iş dünyasının acımasız yönlerinin ortaya konduğu bu oyun, yazarına dünya çapında bir ün getirdi.

Metot 1

 

Oyun, 23-24 (Cuma ve Cumartesi) Saat 20:30’da Çevre Tiyatrosunda sahnelenecek.

 

“VERİLER”

 

Serkan Keskin ve Volkan M. Sarıöz’ün yönettiği veriler oyununda, Hakan Atalay, Mustafa Kırantepe ve Serkan Tınmaz oynuyor.

Müzikte Ömer Öztüyen canlı performansıyla oyuna eşlik ediyor.

 

Bir İsrailli ve bir Filistinli polis memurunun, bir cinayeti çözmek için bir araya gelişini anlatıyor. Daha önce faili meçhul kalarak kapanmış olan bir cinayet dosyası,

Amerika ve İsrail arasında yaşanan diplomatik ilişkiler sonucunda, iki memurun karşısına tekrar çıkar ve Yossi ile Halit işbirliği yapmak zorunda kalırlar.

Kanadalı yazar Arthur Milner’ın 1997 yılında ülkesinde, 2012’de ise ABD’de yayınlanan oyunu “Veriler”(Facts), 2012 yılında Arapça’ya çevrilerek West Bank ve İsrail’de oynanmış.

2013 yılında ise Finborough Theatre tarafından Londra’da sahnelenmiş.

 

Philip Arditti’nin Türkçe’ye çevirdiği bu üç kişilik oyun, iki düşman ülkenin polis memurunun bir cinayetin yanı sıra, savaşı, barışı, düşmanlığı, dinleri ve önyargıları sorgulamasını

anlatıyor. “Veriler”de Yossi ve Halit sadece faili meçhul bir cinayeti değil, gerek politik, gerekse bireysel açıdan, fanatizmin yarattığı öldürücü etkileri de aydınlatmaya çalışıyorlar.

 

Oyun 30 Ekim Cumartesi saat 20:30’da Çevre Tiyatrosunda sahnelenecek.

​​  

SEMAVER KUMPANYA EKİM 2015 PROGRAMI

 

09 Ekim Cuma KUŞLAR 20:30 ÇEVRE TİYATROSU

10 Ekim Cumartesi KUŞLAR  20:30 ÇEVRE TİYATROSU

16 Ekim Cuma KUŞLAR 20:30 ÇEVRE TİYATROSU

17 Ekim Cumartesi  KUŞLAR 20:30 ÇEVRE TİYATROSU

23 Ekim  Cuma METOT 20:30 ÇEVRE TİYATROSU

24 Ekim Cumartesi METOT  20:30 ÇEVRE TİYATROSU

30 Ekim Cuma VERİLER 20:30 ÇEVRE TİYATROSU

31 Ekim Cumartesi  KUŞLAR 20:30 ÇEVRE TİYATROSU

 

SEMAVER KUMPANYA BİLET FİYATLARI:

 

Oyun : Öğrenci 30TL, Tam: 40TL

 

SEMAVER KUMPANYA İLETİŞİM BİLGİLERİ:

 

www.semaverkumpanya.com

 

Tel: 0212-585 59 35

info@semaverkumpanya.com

 

Adres: Kuvayi Milliye Cad, Çevre Sok, Çevre Tiyatrosu, Kocamustafapaşa

Biletlerimiz, www.biletix.com sitesi üzerinden de satışa sunulmaktadır.

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.