ROTARY’DEN YAZARLARIMIZA ÖDÜL

0

Taksim- Bebek Rotary Kulubü’nün Tiyatro Ödülleri 27 Mayıs’ta düzenlenen 3. Sevgi Saygı Tiyatro Şenliği’nde verildi. Ataköy Kültür Koleji’nde yapılan törende Diren Sanat’ın üç yazarı da farklı dallarda ödül aldılar.

Rengin Uz, ‘Yılın Tiyatro Eleştirmeni, Pınar Çekirge ve Yavuz Pak da yazdıkları ‘Paralel Sorugu- Tiyatroya adanmış yaşamlar’ kitabı nedeni ile Özel ödüle değer bulundular.

On beş lise tiyatrosunun katıldığı Tiyatro Şenliğinin ödüllerinin yanı sıra İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve İstanbul Devlet Tiyatroları’nın 2014-2015 mevsiminde sahnelediği oyunlar arasında bir seçici kurulca yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen ödüller de sahiplerine verildi.

rengin uz tek

Ödül sonrasında Rengin Uz duygularını şöyle belirtti: “ Taksim Bebek Rotary Kulübü Sevgi Saygı Hoşgörü Ödüllerinde beni bu ödüle değer gören herkese teşekkür ediyorum. Bu ödülün en güzel yanlarından birisi Sevgi saygı ve hoşgörü ödülü olması. Keşke sanattan bu kadar korkanlarda da biraz olsun sevgi saygı ve hoşgörüden nasibini alsalardı.

Artık sansürün kol gezdiği, İstanbul’un orta yerinde tiyatroların basıldığı, mesleğini en iyi şekilde yapan tiyatrocunun, sadece kendileri gibi düşünmüyor diye disiplin kuruluna verildiği, oyunların yasaklandığı, fikrini söyleyenlerin yerden yere vurulduğu, Rumeli Hisarı sahnesinin mescide dönüştürüldüğü bir ülkede, tiyatroya biraz da olsa katkım olabilmişse ne mutlu bana …. Karanlığa Karşı her zaman ‘Özgür Tiyatro’ … Her zaman sevgi, saygı ve hoşgörü …”

Ödül Sonrasında Yavuz Pak’ın  söyledikleri şöyleydi: “Pınar Çekirge ile bu kitabı hazırlamaya başladığımızda, Anna Seghers’in, “Sanatın gücünü bildiğimiz içindir ki, sorumluluğumuz bu kadar büyük” sözünü şiar edinmiştik. Evet, işte tam da bu karanlık dönemeçte tiyatronun görevini anımsama ve anımsatma zamanıdır! Belki de bu yüzden, Paralel Sorgu kitabıyla, bir anı derlemeciliği olmanın ötesinde, tiyatro ve tiyatroculara dair sanatsal, felsefi, politik, sosyolojik, psikolojik veçheleri de içine alan tarihsel kesitleri sunmaya çalıştık. Bu ödülü, üstadım sevgili Pınar Çekirge’ye ve karanlığa inat sahneden aydınlığın ve özgürlüğün sesini yükselten tüm tiyatro insanlarına adıyorum…”

Can Murat Şengel – Hami Çağdaş- Pınar Çekirge – Rengin Uz- Yavuz Pak

 

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.