CRAFT’TA ERİC MORRİS ATÖLYESİ

0

Çağımızın en önemli tiyatro kuramcılarından biri olarak kabul edilen Eric Morris’in geliştirdiği ve onun adıyla anılan ‘Morris Metodu’ ile eğitim veren Anthony Vincent Bova, 20 ile 28 Şubat günleri arasında Fındıklı’daki Craft Tiyatro’da seminer düzenliyor. Atölye öncesi 20 Şubat Cuma akşamı 20:00 ile 21:00 saatleri arasında oyuncu ve oyuncu adaylarının tüm sorularını cevaplayacağı bir söyleşi var. Sadece profesyonel oyunculara yönelik olan atölye çalışmaları iki grupta düzenleniyor.

Başlangıç ve orta düzey için enstrüman ve işçilik atölyesi:

Oyuncunun kendi enstrümanı üzerine kafa yorup onu daha iyi tanır hale gelmesi ve işçilik ile de karakterinin gelişimi amaçlanır. İşçilik beraberinde dışsallığı getirir. Dışsallık insanlarla, nesnelerle, hayvanlarla ve de kokularla beraber çalışmak demektir. Bu ögelerle dışsal olarak çalışıp gerçekten özleri kavrandığında bu oyuncuyu duygusal, psikolojik ve fiziksel olarak da etkileyecektir. Bu bir oyuncu için karakter ve ilişki zorunluluklarını yerine getirebilmek için şahane bir araçtır. Bir oyuncunun seviyesi ne olursa olsun enstrüman ve işçilik üzerine çalışmak her seferinde kendilerinde yeni bir şey keşfetmelerine neden olur.

Atölye günleri: 21 – 22  -23 – 24 Şubat  saat : 10:00 – 18:00

İleri düzey için alt kişilik atölyesi:

Bu atölyede yetişkin ve çocuk arketiplerine odaklanarak alt kişilik çalışması yapılacaktır. Çocuk arketipleri çok daha önemlidir çünkü içimizde çocukluğumuzdan gelen gizli birçok duygu vardır. Bastırılmış ve hatta travma halini almış gömülü bir çok duyguyu eşeleye eşeleye ortaya çıkartmak amaçlanır. Oyuncunun geçmişiyle ilgili ve belki kendine bile itiraf edemediği olaylarla-durumlarla yüzleşmesi sağlanır. Bu oyuncular için sonsuz duygu ve his zenginliği sağlar.

Atölye günleri: 26 – 27 – 28 Şubat saat: 10:00 -18:00

Bilgi için:

www.atolyecraft.com

0216 345 05 18

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.