BİR CİNAYETİN HİKAYESİ ‘KİMSEYE BİRŞEY SÖYLEMEYECEĞİM’

0

Görmeyeri’nin ikinci yapımları ‘Kimseye Birşey Söylemeyeceğim’ in hikayesi. 1964 yılında Amerika’da gerçekleşen Kitty Genevese cinayetinden esinle yarattılan oyunun prömiyeri, 17 Şubat Salı akşamı TiyatroHal’ de gerçekleşecek.

DUDAKLARIM KAN KIRMIZISI

 ‘Şu an üzerimde kırmızı bir gecelik vaaarr… Omuzlarımdan dökülüyooor. Tırnaklarımda kırmızı oje. Dudaklarım KAN kırmızısı. Tenim yumuşacıııık.

Rengini merak ediyor musun?’

Telekız, matematik defterinde yazan notu okuyor. Saat gecenin üçü, etraf karanlık. Sessizliği bozan, düşünceli bir kadının ayak sesleri. Canlı sohbet hattında 18 yaşını henüz doldurmuş bir telekız. Diğer ucunda, evli bir adam ve her zaman olduğundan daha çok ihtiyacı var yabancı biriyle konuşmaya…

merak

Aslında bu bir fantazi hikayesi değil. Size sohbet hattı numarası verip reklam da yapmayacağız. Çünkü sokağın ortasında yardım çığlıkları atan bir kadın var. Gerçekten yardıma ihtiyacı var!!!

Bahsettiğimiz hikaye, geçtiğimiz sanat sezonuna ‘Gürültünün İçinde’ oyunu ile sıkı bir giriş yapan topluluk, görmeyeri’nin ikinci yapımları ‘Kimseye Birşey Söylemeyeceğim’ in hikayesi. 1964 yılında Amerika’da gerçekleşen Kitty Genevese cinayetinden esinle yarattılan oyunun prömiyeri, 17 Şubat Salı akşamı TiyatroHal’ de gerçekleşecek.

sıcak

Oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini, topluluğun kurucusu ve ilk yapımlarından da tanıdığımız Uğur Küçükdağ yapıyor. Bahar karakterini Nihan Aypolat oynarken, Telekız karakterinde Nihan Demirelli‘yi göreceğiz.

 

Projenin ilgi çeken diğer bir özelliği, Türkiye’de Kitty cinayeti, Seyirci etkisi ve buna benzeyen kadın cinayetlerlerine ilk kez tiyatro yapımıyla yaklaşılıyor olması. Eleştirmenlerin ilk oyunlarını stilize, kavramsal, fütüristik ve büyülü gerçekçi olarak değerlendirdiği görmeyeri, yeni oyunuyla seks, ölüm ve acı arasındaki ilişkiyi karıştırmaya soyunuyor.

merhamet

Ülkemizde kadın cinayetlerinin gün geçtikçe arttığı bu dönemde özeleştirimizi yapmamız gerektiği sinyalini veren topluluk, bu projeleri ile dünya toplumlarının gitgide batağına sürüklendiği ‘duyarsızlık’ meselesine iyi bir eleştiri getireceğe benziyor.

soft6

Aslında ‘Kimseye Birşey Söylemeyeceğim’ için söylenebilecek çok şey yok. Seyretmek için salonda yerinizi aldığınızda anlatmaya çalıştıkları şeye dönüşeceksiniz. Psikoloji tarihi 50 yıl önce buna “Seyirci Etkisi(Bystander Effect)” dedi. Topluluğun söylediği ise;

 

Aklınızdan 45 dakika tutup bitene kadar gözlerinizi kapatmayın! Ve lütfen çıktıktan sonra kimseye bir şey söylemeyin...”

 baskı

Oyununun Şubat ayındaki diğer gösterimi 27 Şubat Cuma Akşamı yine Tiyatro Hal’de gerçekleşecek. Şimdiden rezervasyon yaptırmak için 0538 458 73 01 i arayabilirsiniz. Biletler MyBilet ve sahne gişesinden temin edilebilir.

 

 

görmeyeri’ni sosyal medyadan bu adreslerde takip edebilirsiniz

 

gormeyeri.com

twitter.com/gormeyeri

facebook.com/Gormeyeri?fref=ts

facebook.com/kimseyebirseysoylemeyecegim?fref=ts

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.