TİYATRO PERA'NIN ARALIK OYUN PROGRAMI

0

“Kısasa Kısas”

W.Shakespeare’in 450.doğum yıldönümü kapsamında sahnelenen oyun, adalet kavramını konu alır. Kentte yükselen adi suçlar ve ahlaki çöküş Dük’ün yönetimini tehdit etmektedir. Dük, durumu düzeltme görevini, yeğeni Angelo’ya verir. Sert önlemlerle keskin yasalar devreye girer ve ilk kurban evlilik öncesi ilişkisi yüzünden idama mahkum edilen Claudio olur. Kız kardeşi İsabella, ağabeyinin affedilmesi için gelince, Angelo’nun arzularıyla çelişen ilkeleri sarsıntıya uğrar. Dük kimlik değiştirerek olayları izler. Toplum, otoriter bir rejimle yeniden dizayn edilir. Komedi ve trajedinin iç içe geçtiği oyunda adalet, suç, merhamet, ahlak gibi kavramlar çevresinde, “Yasalar insan için mi devlet için mi vardır?” olgusu sorgulanır.

image004unnamed

“Akdeniz(Müzikal)” 5 kişilik orkestra ve 9 oyuncu tarafından oynanan oyunda, portakal toplayan iki kız kardeş, bildikleri tüm Akdeniz ülkelerinde hayali bir gezinti yaparlar. Gezinti boyunca Akdenizliler, beraberlerinde ülkelerinin şarkılarını, öykülerini, şiirlerini de getirirler. Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, Yugoslavya, Yunanistan, Kıbrıs, Türkiye ülkelerinde; aşk, özlem, eğlence, sürgün, faşizm, direniş, ölüm ve yaşam coşkusu temalarında bir yolculuk yapılır. Oyunda Fado’dan Flamenko’ya, Chanson’dan Rembetiko’ya, Balkan müziğinden, bizim türkülerimize dek pek çok şarkı kullanılmakta; yerel ve özgün danslarla bütünleşen şarkılar, her ülkenin kendi dilinde söylenmektedir. 

image007image006

Seyircinin Yoğun İlgisiyle Gişe Rekoru Kıran “Venedik Taciri” Bu sezonda Tiyatro Severleriyle Buluşuyor! 2008 Yılında Afife Jale Tiyatro Ödüllerinden “Yılın En İyi Oyunu”, “Yılın En İyi Erkek Oyuncusu” ve “En İyi Dekor Tasarımı” ödüllerine aday olan “Venedik Taciri” nde Mehmet Ali Kaptanlar, “2008 Lions Tiyatro Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu” ve “2008 Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerini aldı. W.Shakespeare’in yazdığı Nesrin Kazankaya’nın çevirip yönettiği “Venedik Taciri” İtalya’nın önemli bir ticaret merkezi olan Venedik kentinde geçmektedir. Yahudi tefeci Schylock’a vadesi gelen borcunu ödeyemeyen Hıristiyan tüccar Antonio, senet gereği ölümle yüz yüze gelir. Oyunda Hıristiyan ve Musevilerin iş dünyasındaki gerilimli ilişkilerinde, para, güç, aşk, ticaret ve adalet kavramları sorgulanır. Karnaval, maskeler, borsa, müzikler, danslar ve genelde Venedik kentinin büyülü atmosferi, oyunun belkemiğini oluşturur.

Tiyatro Pera 2014-15 Aralık-Ocak Oyun Programı

5 Aralık Cuma            Saat 20.00        “Kısasa Kısas

6 Aralık Cumartesi     Saat 20.00        “Kısasa Kısas

7 Aralık Pazar             Saat 18.30       “Kısasa Kısas

12 Aralık Cuma          Saat 20.00       “Kısasa Kısas

13 Aralık Cumartesi   Saat 20.00        “Kısasa Kısas

14 Aralık Pazar           Saat 18.30       “Kısasa Kısas

16 Aralık Salı             Saat 20.30       “Kısasa Kısas” -Caddebostan Kültür Merkezi

19 Aralık Cuma          Saat 20.00       “Akdeniz(Müzikal)

20 Aralık Cumartesi   Saat 20.00        “Akdeniz(Müzikal)

21 Aralık Pazar           Saat 18.30      “Akdeniz(Müzikal)

26 Aralık Cuma          Saat 20.00       “Venedik Taciri”

27 Aralık Cumartesi   Saat 20.00       “Venedik Taciri”

28 Aralık Pazar           Saat 20.00      “Venedik Taciri”

Tiyatro Pera www.tiyatropera.com

Tel: 0212 245 44 60

Tam Bilet: 35 TL İndirimli: 25 TL

pera@tiyatropera.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.