'LÜKÜS HAYAT' HALDUN DORMEN YÖNETİMİNDE ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU'NDA

0

 

Eskişehir Şehir Tiyatroları ve Eskişehir Senfoni orkestrası, 70 kişilik dev bir kadroya sahip olan, “Lüküs Hayat” Müzikali ile ilk kez ortak bir projeye imza atıyor.
lüks hayat -2Eskişehir Büyükşehir Belediye Tiyatrosu yeni sezona iki iddialı yapımla giriyor.Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2014-2015 tiyatro sezonuna iddialı bir proje ile başlıyor. Ekrem Reşit Rey’in kaleme aldığı, Cemal Reşit Rey’in müziklerini bestelediği Türk tiyatrosunun en sevilen eserlerinden biri olan “Lüküs Hayat” müzikalinin yönetmen koltuğunda usta isim Haldun Dormen oturuyor. Dormen proje ile ilgili görüşlerini dile getirerek “ Eskişehir, bence Türkiye’nin göz bebeği bir sanat şehri olmuştur. Bu şehirde, bu muhteşem ekiple, yeniden ve yeni bir “Lüküs Hayat” sahnelemek beni müthiş heyecanlandırıyor” dedi.Provaların ilk gününde Şehir Tiyatroları adına konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Emre Basalak “ Lüküs Hayat müzikali, Eskişehir Şehir Tiyatrosu ve Eskişehir Senfoni Orkestrası’nın ilk ortak projesi ve 1200 kişilik dev salonumuzda oynayacak olması sebebiyle seyirci için olduğu kadar bizler için de heyecan verici. Şimdiden bize birçok il’den topluca oyun izlemeye gelmek isteyen seyirciler ulaşıyor. Lüküs Hayat, 70 kişilik dev kadrosu ile görünen o ki, sadece Eskişehir’in değil, Türkiye’nin konuşacağı bir proje olacak” şeklinde konuşarak düşüncelerini dile getirdi.Lüküs Hayat müzikali Eskişehir’in yeni inşa edilen 1200 kişilik Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sahnelenecek ve Eskişehir Senfoni Orkestrası’nın, Aytuğ Ülgen şefliğinde canlı performansıyla seyirci ile buluşacak. Provaları büyük bir titizlikle sürdürülen proje ekim ayı başında sahnelenmeye başlayacak.

JEA

lüks hayat

2014-2015 tiyatro sezonuna renkli ve farklı projelerle başlangıç yapan Şehir Tiyatroları, Bulgar oyun yazarı Stefan Tsanev’in ‘Jeanne D’arc’ın Öteki Ölümü’ adlı oyunun provalarına başladı. Oyunun yönetmenliğini Devlet Tiyatrosu sanatçısı oyuncu ve yönetmen Yunus Emre Bozdoğan üstleniyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Genel Sanat Yönetmeni Emre Basalak; ‘ Eskişehir’in zengin ve beklentisi yüksek bir seyirci profili var. Bizler Şehir Tiyatrosu olarak bu beklentiyi karşılayacak yelpazede bir repertuarla yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. ‘Jeanne D’arc’ın Öteki Ölümü’ adlı yeni projemizin, hem yönetmeni hem de sahneleme biçimi ile farklı ve nitelikli bir çalışma olarak, repertuarımızda özgün bir yeri olacağını söyleyebilirim’ dedi. 
Provaları yoğun bir şekilde sürdürülen oyun ekim ayı başında izleyicisi ile buluşacak.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.