LERZAN PAMİR VE CEM DUYGULU SADRİ ALIŞIK TİYATRO ÖDÜLLERİ KONUŞMASI

0

Sadri Alışık Tiyatro Oyuncu ödülleri Seçici Kurul Komedi ya da Müzikal Özel ödülü: Talimhane Tiyatro’sunun sahnelediği ‘SENİ SEVİYORUM, MÜKEMMELSİN, ŞİMDİ DEĞİŞ’ Oyunu ekibine Seçici Kurul Üyesi Cem Duygulu tarafından verildi. Ödül konuşmasında Lerzan pamir’in ” Diren Türkiyem, direndikçe güzelleşiyoruz” sözü büyük bir alkış kopardı.

CEM DUYGULU’NUN KONUŞMASI;

“Biliyorsunuz ‘Seni Seviyorum Mükemmelsin, Şimdi Değiş’ adlı bir müzikal bir brodway müzikalli ve genelde brodway müzikallerinin büyük prodüksiyonlar olduklarını varsayarız. Ve yüksek bütçeler gerektirdiği dolayısı ile  genel olarak ödenekli tiyatrolar tarafından sahnelenmesi gerekiyor. Ama bu kez bir özel tiyatro kısıtlı bütçeleri,kısıtlı sahneleri, kısıtlı teknik donanımlara rağmen, bu işe soyundular ve başarının altından kalktılar. Bunu yaparken sahnede ne şaşalı dekorlar ne  muhteşem ışık oyunları vardı. Ama altı tane gencecik oyuncu yüreklerini koydular. Güzel seslerini oyuna kattılar. Başarı ile bu işten kalktılar. Şimdi bu güzel oyunu bize kazandıran özel tiyatroların  yeni müzikaller sahnelemesine örnek teşkil edcek olay yaratan Talimhane Tiyatrosu’nun ekibini sahneye davet ediyorum.”

Tiyatro Eleştirmeni, Yazar, Akademisyen, Seçici Kurul Üyesi cem Duygulu
Tiyatro Eleştirmeni, Yazar, Akademisyen, Seçici Kurul Üyesi cem Duygulu

LERZAN PAMİR’İN ÖDÜL KONUŞMASI

Ekip oyunda olduklarından ödül törenine gelemedi. Grubun sözcücü ve aynı zamanda yönetmen yardımcısı . Lerzan Pamir Ödülünü Seçici Kurul üyesi Cem Duygulu’dan aldı. Lerzan Pamir Taksim Meydanı Müzikalini yaptıktan sonra kültür bakanlığı ödeneklerinin kesilidğini, yinede kendi çabaları ile yollarına devam ettiklerini,  Kültür Bakanlığının ödeneğini kesmesini ise “doğru ve etkili bişey yapıyoruz” şeklinde yorumladı. “  Direnmek bize çok güzel yakışıyor. Direndikçe güzelleşiyorsun Türkiyem” sözleriyle sahneden indi.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.