TARDU FLORDUN’UN AFİFE ÖDÜLÜ KONUŞMASI

0

18. Afife Tiyato ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncu ödülünü Tardu Flordun,  Oyun Atölyesi’nin sahneye koyduğu ‘ Kim Korkar Hain Kurttan’  oyunundaki rolü ile aldı. Ödülü geçtiğimiz yılın En İyi Kadın Oyuncusu  seçilen Sumru Yavrucuk verdi.

Tardu Flordun, ödülü hiç beklemediğini söyledi. Son zamanlardaki Afife Ödülleri için ; Şaibeler ülkemizin her tarafında her sektörde o kadar çok yaşanıyor ki, artık tepki veremez olduk.”

Tardu Flordun’un Ödül Konuşması:

( Tören konuşmasını birebir çözümlenmiş şekli ile veriyoruz)

” Çok teşekkür ediyorum. Kırk iki yaşında ilk defa bu ödülü alıyorum. Afife ödülünü aldığım için çok gururluyum. Ödülü almak çok güzel bir şey. En başta Şehir Tiyatrolarından istifa ettikten sonra   İstanbul’da özel tiyatro’da yapabilirmiyim, yaparsam nerede yaparım diye düşünüyordum.  Düşüncem beni yedi bitirdi. O sırada Oyun Atölyesi Haluk Bilginer ile yolumuz kesişti. Ama bir yandan da sahane fobisi oluşmaya başladı. Burada bulunan bir çok kişi ne demek istediğimi iyi bilir. Çok fenadır, insan elini ayağını nereye koyacağını bilemez. ‘Kim Korkar Hain Kurttan’ oyunundaki rolü Haluk Bilginer  teklif ettiğinde, Evet! dedim. Çünkü bir şekilde bir yerden başlamam gerekiyordu. Yıllar sonra başladığım özel tiyatroda bu ödüle değer görülmek çok çok güzel. Aday olmak bile önemlidir. Oyun Atölyes’ine, Haluk Bilginer’e, Hira’ya, rol arkadaşım Zerrin Tekindor’a teşekkür ederim. Beni yetiştiren büyüten Çetin Tekindor’a çok teşekkürler. Onlar olmasaydı şu anda bizler buralarda olmuyor olabilirdik.

Tardu Flordun- Sumru Yavrucuk - Emre Kınay
Tardu Flordun- Sumru Yavrucuk – Emre Kınay

 

 

HANİ ANTİPATİK BİRİYİM YA BEN!

Afife ödülleri için ödül töreninden önce birçok şaibeli durum konuşuldu. Aslında şaibeli durumlar Türkiye’nin her yerini kapladı. Bütün sektörlerde olduğundan insanlara normal gelmeye başladı. Yapılan şaibelere tepki veremez hale getirildik.

Şunu da söylemek istiyorum ; bu ödülü alırken çok şaşırdım. Hani antipatik biriyim ya ben…

Her yıl olduğu gibi bu yılda hem jüride olan hem de oyunu olan arkadaşlarımız var.  Benim için önemli olan ödüllerin hak eden kişilere verilmesi. Eğer oylar hak edenlere verilseydi bu şaibe sorunları da olmazdı.

OLMAMIŞ BE ABİ!

Bazılarımız oyunumu izlemeye niye gelmediniz diye şikayet ediyor. Baba sen büyük tiyatrocusun, elli sene hizmet vermişsin.  Sana saygımız sonsuz ama bu sene de kabul edelim olmamış be abi senin bu oyunun. Bundan sonra lütfen jürinin oluşturulmasına dikkat edelim. Mesela bizim tiyatromuzda hiçbirimiz bir jüride değiliz. Bu hak edene de hak etmeyene de bir yorum fırsatı veriyor. Afife ödüllerinin bir haftadır çıkan tartışmalarla kirlendiğini düşünüyorum”

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.