DİREN SANAT YAZARLARINA İKİ ÖDÜL

0

Taksim Rotary Kulübü, sitemizin yazarlarından ;Hami Çağdaş ve Yaşar İlksavaş’ı tiyatro sanatına katkılarından dolayı ödüle değer buldu.
Ödüller;  Onur Ödülü, Yılın Erkek ve Kadın sanatçıları, Yılın Tiyatro Oyunu Yazarları, Tiyatro Belgeseli dalında verildi. Ödül şartnemesi gereği Şehir ve Devlet Tiyatroları sanatçıları arasından değerlendirme yapıldı.

YAŞAR İLKSAVAŞ BİYOGRAFİ :

YAŞAR İLKSAVAŞ
YAŞAR İLKSAVAŞ

1949 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi, Galatasaray İktisadî ve Ticarî Bilimler Akademisi’ni bitirdi. İşletme İktisadı Enstitüsü’nde master yaptı. Kom Tekstil ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş.’de 29 yıl idarî ve malî işler müdürlüğü ve genel müdür muavinliği yaparak üst düzey görevlerde çalıştı ve aynı fabrikadan emekli oldu.

Üniversite yıllarında tiyatro ve kitap eleştirileriyle denemeler yazmaya başladı. Sonra yalnızca tiyatro eleştirileri yazmayı sürdürdü. Yine üniversite yıllarında başladığı çevirmenliği de hiç bırakmadı ve 2000 yılında emekli olduktan sonra çeviriye ağırlık verdi. Yeni Gazete, Hürriyet, Dünya, Hürgün, Yeni Ortam, Gazette 13, Son Saat gazetelerinde tiyatro ve kitap eleştirileri, Cumhuriyet gazetesinde derleme ve derleme çevirileri yayınlandı. Hürriyet Gösteri, Tempo, Papirüs, Yeni Dergi, Yeni Ufuklar, Oluşum, Yeni İş Dünyası, Çağdaş Sanat, Aylık, Best, Downtown dergilerinde 1970’den bu yana tiyatro eleştirileri ve diğer yazıları yayınlandı.

De Yayınevi, Can Yayınları, Gelişim Yayınları, Bilgi Kitabevi, Kelebek yayınları, Altın Kitaplar, Doğan Kitap, Everest ve Oğlak yayınlarında elliye yakın çevirisi çıktı.

HAMİ ÇAĞDAŞ BİYOGRAFİ:

hami çağdaş-2
HAMİ ÇAĞDAŞ

1953 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Emirgan’da, lise öğrenimimi de Sarıyer Lisesi’nde yaptı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nü bitirdi (1979). Aynı bölümde bir yıl süreyle master yaptı (1980). Kısa bir süre serbest muhasebecilik yaptıktan sonra 1983 yılında Hürriyet Gösteri Sanat Edebiyat dergisinde çalışmaya başladı.1988’den itibaren de derginin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü. Çoğunlukla edebiyat, tiyatro ve plastik sanatlar alanında yazılar yazıyor. 1980’li yıllarda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği

Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde de seçici kurul üyesi olarak yer aldı. 1985-2000 yılları arasında Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri’nde seçici kurul üyesi. 1994 yılından bu yana da Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde ve Terakki Vakfı Gençlik Tiyatroları Festivali’nde de seçici kurul üyesi.

 

 

 

DİĞER ÖDÜLLER:

Taksim – Bebek Rotary Kulübü  2013-2014 tiyatro sezonunun  Ödül Şartnamesi gereği “Yılın Sanatçıları Ödülleri”, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve İstanbul Devlet Tiyatrosu oyunları izlenerek
belirlenmektedir.

TİYATRO SANATINA KATKILARINDAN DOLAYI TİYATRO ELEŞTİRMENLERİ

Hayati ASILYAZICI
Hami ÇAĞDAŞ
Yaşar İLKSAVAŞ
ONUR ÖDÜLLERİ
Jeyan Mahfi AYRAL,

Turgut ARSEVEN,

Yalçın BORATAP,

Metin ÇOBAN,

Zihni GÖKTAY,

Argun KINAL,

Alev ORALOĞLU,

Serpil TAMUR, Işık YENERSU

YILIN KADIN SANATÇILARI
Elçin ATAMGÜÇ
Yeliz GERÇEK
Aslı İÇÖZ
Aslıhan KANDEMİR
Selma KUTLUĞ
Mahperi MERTOĞLU
Defne YALNIZ

YILIN ERKEK SANATÇILARI
Murat COŞKUNER
Nevzat ÇANKARA
Bahtiyar ENGİN
Hakan GÜNER
Ertuğrul POSTOĞLU
Aziz SARVAN
Aydın ŞENTÜRK
Cengiz TANGÖR

YILIN TİYATRO OYUNU YAZARLARI
Gülsün SİREN KINAL
Özen YULA

TİYATRO BELGESELİ
Hülya KARAKAŞ

Seçici Kurul
Pınar ÇEKİRGE Yavuz PAK Can Murat Yaşar ŞENGEL Yıldız ÇİPRUT

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.