AKM İÇİN İMZA KAMPANYASI

0

 

 Chang.org sitesinde AKM’nin yeniden açılması için

imza kampanyası başlatıldı.

“Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sabancı Holding: AKM’nin

Restorasyonu Yapılsın ve Yeniden Açılsın” başlığı ile

açılan kampanyanın metni:

akm

 

Kime:
Kültür ve Turizm Bakanlığı, AKM birimi
Kültür ve Turizm Bakanlığı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Birimi
Sabancı Vakfı
Sabancı Holding
AKM’nin Restorasyonu Yapılsın ve Yeniden Açılsınİstanbul gibi dev bir metropolde yaşayan insanların sanat tüketme ihtiyacı göz önüne alındığında AKM gibi başka bir merkez yok. Şehrin tam merkezinde olması İstanbul gibi bir şehir için çok önemli. AKM restorasyona alındıktan(!) sonra orada yapılan temsiller Kadıköy Bahariye’deki Süreyya Operasına yönlendirildi. Ancak Süreyya Operası’nda ya AKM’de yapılan temsiller yapılamıyor ya da çok sınırlı kalıyor. Hem kapasitesi hem de donanımı itibariyle. Oysa ki AKM senfoni orkestrasını ağırlayacak büyüklükte konser verebilen, opera, bale temsilleri gerçekleştirilebilen, resim ve heykel sergilenebilen sergi salonu ve tiyatro sahnesiyle kocaman ve nitelikli bir kompleks.

Şubat 2012’de Sabancı Holding ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Atatürk Kültür Merkezi’nin restore işlemlerine ilişkin mutabakat imzalandı.Atatürk Kültür Merkezi’nin ‘nin yenileme çalışmalarına Sabancı Holding 30 milyon TL’lik katkı sağladı. Atatürk Kültür Merkezi’nin’nin 29 Ekim 2013 Cumhuriyet Bayramı’nda bitmesi öngörülüyordu. Fakat ne yazık ki Atatürk Kültür Merkezi’ne henüz bir çivi bile çakılmadı…

Saygılarımla,
[Adın]

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.