İKSV SALON’DA CAZ KONSERLERİ BAŞLADI

0

 

Salon, yeni sezonda da caz, rock, alternatif ve dünya müziğinin merakla beklenen isimlerini sahnesinde ağırlamaya hazırlanıyor. Salon, kapılarını 4 Ekim Cuma akşamı Moddi konseri ile açıyor.  

Salon, 4 Ekim Cuma akşamı, 2010 yılında kaydettiği ilk albümü Floriography ile Norveç Grammy ödüllerine iki katogoride aday gösterilen folk-popun Norveçli ismi Moddi konseriyle açılıyor. Son albümü Set The House on Fire Mart 2013’te yayımlayan Moddi, iki albümü de Pitchfork ve Q gibi müzik dergilerinde sayısız övgüye mazhar oldu. Müziğinde folk ve chamber-pop etkilerine yer veren Moddi, henüz 25 yaşında olmasına rağmen Norveç’in en saygın sanatçılarından biri olarak gösteriliyor. Moddi, ayrıca 5 Ekim Cumartesi akşamı bir konser daha verecek. Moddi, 4 Ekim Cuma ve 5 Ekim Cumartesi, 21.30’da sahnede olacak.

moddi

9544e570276ecf917d959004d4a053f68232f87efee254307d348a10Jim Jarmusch’un, İstanbullu izleyicilerle ilk kez Filmekimi’nde buluşacak son yapıtı Only Lovers Left Alive / Sadece Aşıklar Hayatta Kalır filminde küçük bir rolle kamera karşısına geçen ve şarkı söyleyen Beyrutlu müzisyen ve söz yazarı Yasmine Hamdan, Salon’a konuk olacak. Ünlü yönetmen Elia Suleiman’ın eşi Yasmine Hamdan, Ortadoğu’nun Arapça müzik yapan ilk indie-elektronik grubu Soapkills ikilisiyle tanınıyor. 20. yüzyılın büyük Arap kadın şarkıcılarının duygu yoğunluğundan ve ince toplumsal eleştirilerinden esinlenen Yasmine Hamdan 2013 yılında çıkardığı ilk solo albümü Ya Nass için Marc Collin’le çalıştı. Yasmine Hamdan, 6 Ekim Pazar akşamı 20.00’de Salon’da müzikseverlere etkileyici bir performans sunmaya hazırlanıyor.

Salon’da Caz Konserleri Devam Ediyor

Salon, bu yıl da caz konserlerine tam hız devam edecek. 2003 yılında, Oslo’da kurulan ve Norveç’in en iyi genç caz müzisyenleri arasında gösterilen piyano caz üçlüsü In The Country, sevilen parçalarını 8 Ekim Salı akşamı 21.00’da Salon takipçileriyle buluşturacak. Son stüdyo albümleri Sunset Sunrise ile Şubat 2013’te dinleyicilerle buluşan In The Country, bugüne dek 20’den fazla ülkede 160’a yakın konser performansına imza attı.

indir Garanti Caz Yeşili kapsamında, ABD’li caz trompetçisi, besteci ve prodüktör Christian Scott, İstanbullu müzikseverlerle 22 Ekim Salı akşamı 21.30’da Salon’da buluşacak. Rock ve R&B’ye de meyleden ilk albümü Rewind That ile 2006 yılında Grammy’ye aday gösterilen sanatçı, Katrina kasırgası kayıplarına adadığı Anthem ile 2007 yılında da ses getirdi. Kuşağının en yetenekli ve yenilikçi caz müzisyenleri arasında gösterilen Christian Scott, beşlisiyle birlikte ilk kez İstanbul’da Salon’da sahnede olacak.

Salon, caz ve funk doğaçlamalarıyla bilinen Teksas kökenli caz-funk topluluğu Snarky Puppy’yi 23 Ekim Çarşamba akşamı 20.30’da ağırlayacak. Garanti Caz Yeşili kapsamında İstanbullu dinleyicileriyle ilk kez Salon’da buluşacak olan Snarky Puppy, “En İyi Caz Performansı”  kategorisinde tam üç kez arka arkaya Dallas Observer Müzik Ödülü’nü aldı. Grubun üyeleri şimdiye dek Snoop Dogg, Erykah Badu, Beyonce, Justin Timberlake, Morcheeba, Timbaland, Noisettes, Marcus Miller gibi sayısız popüler isimle çalıştı. Son albümleri groundUP geçtiğimiz yıl yayımlayan grup, Salon izleyicilerine etkileyici bir performans sunacak.

Salon, Alternatif  Sesleri Ağırlıyor

Salon, yeni sezonunun ilk ayında sahnesinde alternatif seslere de yer verecek. Birçok ülkede gerçekleştirdiği konserlerden sonra büyük popülerlik kazanan ve dünya müziğinin en önemli yıldızlarından biri olarak anılan Kudüslü ladino şarkıcısı Mor Karbasi, 10 Ekim Perşembe ve 11 Ekim Cuma akşamları 21.00’da sevenleriyle Salon’da olacak. Ladino şarkılarını modern flamenkoyla buluşturan Mor Karbasi derin ve tutkulu müziğini Salon takipçileriyle paylaşacak.

2000 yılında yayımlanan ilk albümleri Köledoyuran ile müzik eleştirmenlerinin beğenisini toplayan deneysel rock topluluğu Replikas da, 25 Ekim Cuma akşamı 21.30’da sevenleriyle Salon’da olacak. Üçüncü albüm Avaz, Wharton Tiers prodüktörlüğünde piyasaya çıkaran Replikas, FM (2006) adlı dördüncü albümünde yaptıkları film müziklerine yer verdi. Beşinci albümleri Zerre, 2008’de, Erkin Koray, Cem Karaca, Barış Manço, Moğollar, Ersen ve Dadaşlar gibi Anadolu pop müziğinin öncü isimlerinin kült şarkılarını yorumladıkları Biz Burada Yok İken de 2012 yılında yayımlandı.

Doğan Kitap İşbirliğiyle En İyi Sohbet Salon’da

Salon ve Doğan Kitap işbirliğiyle düzenlenen söyleşiler dizisi yeni sezonda da devam edecek. İlki 21 Ekim Pazartesi 20.00’de gerçekleştirilecek olan söyleşinin konukları işletmeci, şef, TV programcısı Arda Türkmen ile öğretim görevlisi ve yazar Mario Levi olacak. 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.