ZORLU CENTER PERFORMANS SANATLARI MERKEZİ

0

4 Eylül 2013

 

New York ve Londra’dan sonra Broadway gösterilerinin dünyadaki yeni adresi İstanbul olacak Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi tüm ihtişamıyla gösterilere hazır, ilk sezon biletleri satışa çıktı Benzersiz teknolojisi, üstün akustiğe sahip salonları ile dünyaca ünlü sanatçı ve gösterilere ev sahipliği yapacak olan Zorlu Center Peformans Sanatları Merkezi, ilk sezon biletlerini satışa çıkardı.

2013-2014 sezonunun tüm biletlerini aynı anda satışa sunan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, müzikallerin, New York Broadway ve Londra West End’den sonraki yeni adresi olmaya aday.

ZC_PSM_4

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Genel Müdürü Ray Cullom: “Bir dünya kültür başkenti olan İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye, dünyanın gelmiş geçmiş en güzel sanat merkezlerinden biri olan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin ilk sezon programını sunmaktan büyük mutluluk ve heyacan duyuyoruz.” dedi.

Dünyaca ünlü müzikallerin yanı sıra klasik müzikten caza, modern danstan baleye, konserlerden aile şovlarına geniş bir seçenek yelpazesi sunan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin biletleri satışa çıktı.

2013-2014 sezonunun tüm biletlerini aynı anda satışa sunan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Genel Müdürü Ray Cullom, müzikallerin, New York Broadway ve Londra West End’den sonraki yeni adresi olacağını belirterek, “Kapılarımızı ardına kadar açmaktan ve bu muhteşem hazineyi İstanbullular’la, Türkiye’nin tamamıyla ve bütün dünya ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. 101 yıldır kültür ve sanatın içinde yer alan Nederlander Worldwide Entertainment olarak böyle görkemli bir projede bizimle beraber yol aldıkları için Zorlu Gayrimenkul Grubu’na çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

HER İSTEĞİ KARŞILAYAN BİR PROGRAM

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin ana tiyatro sahnesinde düzenlenen toplantıda konuşan Ray Cullom, oyunlar ve bilet satışlarıyla ilgili bilgi verdi. İlk sezon Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin 50’nin üzerinde etkinlikte 400’den fazla performansa ev sahipliği yapacağını belirten Cullom, programın farklı kategorilerden oluşturularak herkesin kendine uygun bir gösteri bulabileği şekilde derlendiğini söyledi. Gösterilerin ne olacağına karar vermeden önce Türk seyircisi hakkında geniş kapsamlı bir araştırma yaptırdıklarını vurgulayan Cullom, Broadway şovlarının İstanbul’da sahnelenecek olmasının, İstanbullular için oldukça heyecan verici bir haber olduğunu belirtti. Bu araştırmadan, İstanbullular’ın böyle merkeze uzun zamandır ihtiyacı olduğu sonucunun da çıktığını belirten Cullom, “Araştırmaya katılanlar, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde Broadway müzikalleri olmadığı zamanlarda zengin sahne şovları, resitaller, stand up şovlar, konserler, tiyatro ve sergiler görmek istiyor. Biz de bu isteklerin hepsini kapsayacak bir program oluşturduk” dedi.

BİLETLER www.zorlucenterpsm.com’da

Bu arada biletlerin Zorlu Center PSM tarafından satılacağını ve web sitesinden (www.zorlucenterpsm.com) alınabileceğini belirten Cullom, izleyecilerine en iyi hizmeti vermeyi hedeflediklerini belirtti. Bütün sezon takviminin web sitesinde olduğunun ve önümüzdeki Mayıs ayındaki bir gösteriye bile şimdiden ulaşılabileceğinin altını çizdi. Bilet satın almada hizmet bedeli ödenmeyeceğine de dikkat çeken Cullom, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2013-2014 sezonunun bütün biletlerini aynı anda satışa sunuyoruz. Biletler web sitemiz dışında Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’ndeki bilet satış ofisinden ve çağrı merkezinden alınabilecek. Fiziksel bilete ihtiyaç duymaksızönderilen kod cep telefonundan okutularak bilet olarak kullanılabileceği gibi  web sitesinden alınan e-biletin de çıktısı alınarak kullanılabilecek.

BİLETLER 35 TL’DEN BAŞLIYOR

Ana Tiyatroda 5 farklı fiyat kategorisi bulunuyor. Drama sahnesinde ise 3 farklı kategoride biletler sunulacak. Farklı etkinliklerde, farklı kategorilerde biletler mevcut.  Bilet fiyatları 35 TL- 599 TL aralığında değişiyor. Broadway müzikallerinin fiyatları 59 TL ile 252 TL arasında. Engelli konuklarımızın erişimine uygun özel koltuklar ve alanlarımızın da mevcut olduğunu özellikle belirtmek isterim.

EN İYİLER VE İLKLER ZORLU CENTER PERFORMANS SANATLARI MERKEZ’İNDE

Bu ilk sezon programımızı oluştururken iki temel  noktaya odaklandık; en iyiler ve ilkler… Öncelikle, bugüne kadar yapılmayanı yaparak İstanbul’u, New York ve Londra gibi Broadway gösterilerinin başlıca adresi haline getirmeyi hedefledik. Bu sezondan başlamak üzere, her sezonda Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde Broadway’in üç  veya dört efsane müzikali izlenebilecek.

“Broadway  İstanbul’da “ başlığı ile sunulan ve Broadway tarzı müzikallerden oluşan  Broadway serisinde  bu sezon dünyanın  üç önemli  sanat merkezinden New York, Londra ve Paris’den  3 ayrı efsanevi müzikal  geliyor.

Jersey Boys Forrest Theatre

İlki Broadway’den gelen ve Kasım ayında gösterime girecek olan Jersey Boys… Jersey Boys, dört mavi yakalı gencin oluşturduğu “Four Seasons“ grubunun pop müzik tarihinin en büyük başarılarından birine imza atmalarının öyküsü. Bu Broadway müzikali en iyi müzikal albüm dalında Tony, Grammy, Olivier  ve Helpmann ödülü olmak üzere toplam 54 uluslararası ödüle sahip.

Türk seyircisi de Jersey Boys’u izlediğinde  müzikalin hit olmuş  “Sherry”, “Big Girls Don’t Cry”, “Rag Doll”,” Oh What a Night”, “Beggin” ve” Can’t Take My Eyes Off You” gibi ölümsüz şarkılarını aslında çok iyi bildiğini fark edecek ve Jersey Boys ile  unutulmaz anlar yaşayacak.

İkinci müzikal Londra’dan gelecek olan ve müzikaller tarihinin en bilinen ve beğenilen eserlerinden biri olan efsanevi Cats… Broadway’in en uzun soluklu müzikallerinden biri olan Cats, bugüne kadar üç yüzden fazla şehirde, 50 milyondan fazla kişi tarafından izlenen gerçek bir fenomen…

Müziğin, dansın, şiirin, hayallerin, tiyatronun ve aşkın mükemmel uyumunu içinde taşıyan Cats, en iyi müzikal ve en iyi yönetmen dalları dahil olmak üzere Broadway’de 7 kez Tony Ödülü’nü kazandı. Olivier Award en iyi müzikal ödülü ve en iyi orijinal kadro kategorisinde Grammy ödülü bulunan Cats; muhteşem set tasarımı, olağanüstü kostümleri ve mükemmel koreografisiyle büyüleyici bir müzikal.

2005_ndp_photos 074

İlk sezondaki üçüncü müzikal ise Paris’den gelecek olan “ Notre Dame de Paris” müzikali. Victor Hugo’nun  ölümsüz eseri  “Notre Dame ‘ın Kamburu”ndan esinlenen ve klasik bir aşk hikayesi olan müzikal; müzikleri, oyunculukları ve kostümleriyle izleyenleri 1800’lü yıllara götürecek.

Efsanevi şarkısı “Belle” ile hatırlanan Notre Dame de Paris, gösterime girdiği  ilk yılında en çok bilet satışı yapan prodüksiyon olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girerek,  dünyanın birçok ülkesinde “En İy Müzikal”  dalında ödüllendirildi.

Bu üç müzikal de ana tiyatronun teknik donanımının ve akustiğinin hakkını verecek ve izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

İlk sezon programındaki en zengin kategorilerden biri de Klasik müzik kategorisi. İlk sezonda klasik müziğe farklı bir açıdan yaklaşmak isteyen Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi; film müzikleri, cross-over, deneysel müzik ve görsel şölen içeren bir program derledi. Burada müziğin duayen isimlerinden genç yeteneklere uzanan çok geniş bir yelpaze mevcut.

Bu kategorideki ilk gösteri, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin de aynı zamanda ilk etkinliği olacak olan deneysel ve klasik müziğin duayen ismi, İtalyan besteci ve piyanist Ludovico Einaudi Türkiye’deki ilk konserini Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde verecek.

2013 yılı, ünlü Yunanlı şair Kavafis’in 150. doğum yıldönümü olması sebebiyle, Yunanistan’da Kavafis yılı olarak kutlanıyor. Büyük şairin dünyaca ünlü şiirleri, ünlü Yunanlı besteci Alexandros Karozas’ın besteleri,  Yunan müziğinin en önemli elçisi George Dalaras’ın yorumu ve Okan Bayülgen’in şiir okumaları eşliğinde sunulacak olan Kavafis Project ile İstanbul’da yankılanacak. 40 kişilik koro ve Şef Hakan Şensoy yönetimindeki senfoni orkestrası bu özel gecede sahnede olacak.

Klasik müziği sıkıcı bulanların bile çok seveceği ezber bozan Spectacular Classics performansı da Türkiye’de bir ilk olacak ve kaçırılmaması gereken etkinliklerden biri. Şahane bir orkestra ile  Handel’den Verdi’ye Tchaikovsky’den Puccini’ye dünyanın en popüler klasik müzik eserleri, solo üstatları, benzersiz ışık ve lazer gösterisi ve göz kamaştırıcı kapalı mekân havai fişek finali ile harikulade bir gece yaşatacak.

John Williams Gala 1 (1)

Aynı orkestra ve koro eşliğinde ertesi gece John Williams Gala’da Jaws, E.T., Star Wars, Superman, Harry Potter, Schindler’in Listesi gibi  efsanevi film müzikleri yine muhteşem bir ışık ve lazer şovu ve  pek çok sürpriz eşliğinde sergilenecek.

Beş kıtada sürdürdüğü konserleriyle dünyanın hayranlığını kazanan ve besteci kimliğiyle de tüm dünyada hayranlık uyandıran  Fazıl Say  da  sezon içerisinde  iki farklı performansla sahnede yerini alacak .

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin ilk sezon programında ayrıca klasik müziğin flüt alanındaki duayen ismi, altın flütlü adam Sir James Galway, yetenekli genç piyanist Lara Melda, müzikle tarihi bir arada harmanlayan  performansı  ile  piyanist ve müzikolog Evren Kutlay, dünya çapında gerçekleştirdiği turnelerle geniş bir hayran kitlesine sahip olan Amerikalı klasik gitarist Jason Vieaux, kusursuz tekniği ve ustalıklı anlatımıyla övgüler alan Makedonyalı resital sanatçısı  Simon Trpčeski, günümüzün en önde gelen keman virtüözlerinden biri olan Nikolaj Znaider, Barok döneminin büyülü havasını İstanbul’a taşıyacak olan  kontrtenor Cenk Karaferya & Broschi Ensemble  yer alıyor.

Spectacular Classics1Spectacular Classics 3

 

Klasik müzik kategorisinde  bir alt başlık olarak yer alan “Crossover” segmenti ise “klasik müzik ile popüler müziği birleştiren oldukça dinamik  bir seri.

“Welcome to the Jungle”, “Hurt”, Highway to Hell” ve “Viva la Vida” gibi şarkıları müthiş çello yorumları ile coverlayan son yılların popüler  ikilisi 2Cellos; klasik müzik, film notaları, rock ve pop müziğin eklektik bir karışımı olan müzikleriyle kıyas kabul etmeyen bir stil yaratan The Piano Guys  ve The Beatles”’ın unutulmaz parçalarının orjinallerine sadık kalınarak,ünlü caz vokalist Cristina Zavalloni’nin I Virtuosi Italiani Oda Orkestrası eşliğinde yorumlandığı büyülü bir performans olan Beatles’a  Saygı etkinliği, müzikseverlere sunulacak.

Bale– dans kategorisinde ise Moskova Klasik Balesi (Stars of the Moscow Ballet) tarafından, canlı orkestra eşliğinde sergilenecek olan ve klasik balenin en önemli eserlerinden biri olan Fındıkkıran Balesi’ni izlemek mümkün. Broadway’de kapalı gişe gösterimler yapan Luis Bravo’nun ünlü Forever Tango isimli nefis gösterisi ise tangonun tutku, hüzün ve coşkuyu içeren büyülü karmasını sahneye taşıyacak.

 

Gösteri kategorisinde ise sıradışı iki performans sunulacak. Çağdaş sirk sanatını müzik, breakdans, hip-hop gibi sokak dansları ve tiyatroyla birleştiren göz kamaştırıcı ”iD” isimli şovuyla Kanadalı topluluk Cirque Éloize farklı disiplinlerden gelen performans sanatçılarıyla nefes kesecek. Bu kategorideki diğer etkinlik ise genç Kübalı dansçılardan oluşan Ballet Revolucion. Tüm dünyada kapalı gişe gösteriler sunan modern dans topluluğu, baleden sokak danslarına uzanan farklı tarzları, dünyaca ünlü yıldızlar Usher, Rihanna, David Guetta, Beyoncé, Bruno Mars ve  Prince’in hit olmuş şarkılarıyla birleştirerek enerji dolu bir şov sunacak.

Caz meraklıları için de programda zengin ve özel alternatifler var. Grammy ödüllü Luciana Souza, tarihte en fazla ödül alan vokal grubu olma başarısını yakalayan Take6, Amerika caz listelerinde pek çok defa bir numara olan Regina Carter İstanbul’da unutulmaz caz geceleri yaşatacaklar. Ayrıca Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’ne özel performanslar da var. New York Gypsy All-Stars grubuna Özcan Deniz, Ege, Demet Sağıroğlu, Hüsnü Şenlendirici, Yeni Türkü  ve Gripin  gibi usta isimler eşlik ederek unutulmaz bir geceye imza atacaklar.

İstanbul’un dinamik  ve kozmopolit ruhunu müziğe taşıyan Taksim Trio’ya  “Istanbul Experince” performansında Carlos Benavent, Tomatito  ve sürpriz isimler eşlik edecek.

 

İlk sezon programındaki son kategori ise “Pop – Rock – Diğer”…

Müziğin efsanevi ismi Nana Mouskouri, doğum gününde Atina’dan başlayacağı “Happy Birthday” Turnesi ile sahnelere geri dönüyor ve turne kapsamında PSM sahnesinde yerini alacak.  Zorlu Center’ın tanıtım müziğini de besteleyen Fahir Atakoğlu, Yasmin Levy, Azam Ali  ile birlikte, Türkiye’de popüler müziğin gelmiş geçmiş en önemli ismi olan Sezen Aksu ise  müzik dünyasının iki dev ismi Fahir Atakoğlu ve Ara Dinkjian ile birlikte PSM’de sahne alacak.

Tüm dünyada hayranları bulunan ve beğeniyle takip edilen Haris Alexiou ve Türk müziği repertuarından seçtikleri eserleri yeniden yorumlayan İncesaz dinleyenleri Ege’nin iki kıyısı arasında dolaştıracak.

Türk Pop müziğinin başarılı isimleri Yalın, Göksel, Nil Karaibrahimgil, başarılı Rock grupları Mor ve Ötesi ve Model de sahnede yer alacak sanatçılar arasında…

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Hakkında:

Türkiye’nin ilk 5 fonksiyonlu “karma kullanım” projesi olan Zorlu Center’da; performans sanatları merkezi, otel, ofis, alışveriş merkezi ve rezidanslar yer alıyor. Zorlu Center’ın en önemli fonksiyonlarından biri olan Performans Sanatları Merkezi geliştirilirken, İstanbul’un en çok ihtiyaç duyduğu konulardan birinin de kültür- sanat etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği alanlar olduğunu gözlemlendi. Sanatın çeşitli dallarına ev sahipliği yapmak üzere çok amaçlı sanat merkezi olarak tasarlanan Performans Sanatları Merkezi’ne, Zorlu Center içerisinde önemli bir yer ayrıldı.

Performans Sanatları Merkezi’nin büyük salonu (ana tiyatro) 2 bin 262 kişilik, diğer salonu drama sahnesi ise 738 kişilik kapasiteye sahip. 300 milyon USD yatırım yapılan ve 50.000 m² kapalı alana sahip olan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, Ekim 2013 itibariyle dünyanın önde gelen müzikal, konser, dinleti, tiyatro , dans gösterileri ve resim sergisi gibi birçok sanatsal faaliyete ev sahipliği yapacak. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, müzikallerin New York Broadway ve Londra West End’den sonraki yeni merkezi olacak.. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin operatörlüğünü ise birçok Broadway şovunu hayata geçiren ve 101. yaşını kutlayan Amerikalı Nederlander Worldwide Entertainment (NWE) yapıyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.